Rafelbunyol destina prop de 200 mil € en ajudes directes a la ciutadania

Durant 2020, amb el fi de pal·liar els efectes causats per la crisi de la pandèmia COVID-19, la inversió en Serveis Socials va augmentar fins a arribar als 191.828,5 € mentre que es van duplicar les ajudes d’emergència i pobresa energètica.
Així, si en 2019 van ser 667 les ajudes tramitades per a cobrir les necessitats bàsiques de la població, en 2020 es van tramitar fins 1076 ajudes d’emergència i pobresa energètica.
A més, des de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Rafelbunyol es va invertir un total de 191.828,5 € en ajudes directes a la ciutadania. Unes dades que reflecteixen l’esforç de l’Ajuntament per ajudar a les persones més vulnerables del municipi amb un considerable augment de la inversió per a pal·liar la crisi derivada de la pandèmia COVID-19.
En paraules de Fran López,  Alcalde de Rafelbunyol, «hem aglutinat recursos de totes les àrees per a destinar una part important del pressupost municipal a allò què més urgia i no deixar que cap veí ni veïna es quedara amb les seues necessitats bàsiques sense cobrir».
Per la seua part, Antonia Romero, regidora de Serveis Socials de la localitat, ha volgut destacar que «des de l’Ajuntament, com l’Administració més propera a la ciutadania, tenim l’obligació de reduir els efectes de la crisi provocats per la pandèmia i donar suport al nostre veïnat en els seus moments més crítics».
Dels quasi 200 mil € que l’Ajuntament de Rafelbunyol ha invertit en ajudes directes a la ciutadania, un total de 138.879,65 €, és a dir, més del 69%, han sigut destinats a atendre les necessitats bàsiques: lloguers, subministraments (aigua, llum, gas,…), menjar, etc. Unes ajudes que, a més, es van incrementar durant el confinament per a donar cobertura a les necessitats dels veïns i veïnes de Rafelbunyol.
L’increment d’aquesta partida pressupostària ha permés tramitar, junt amb aquestes ajudes d’emergència i pobresa energètica, altres  com el bonometro per a persones jubilades i amb discapacitat, el programa d’acompanyament escolar gratuït per a primària i secundària, les ajudes d'»Un xiquet/una xiqueta, un joguet», menjar per a persones majors en època de confinament, entre altres molts programes.