Rafelbunyol estrena una renovada biblioteca municipal

Després d’uns mesos de treball de renovació i modernització de les instal·lacions, la Biblioteca Pública Municipal ha obert de nou al públic en un pas més en l’aposta per renovar i reforçar els equipaments públics de Rafelbunyol.

L’acte d’inauguració ha comptat amb l’assistència del President de la Diputació, Jorge Rodríguez, la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga i l’escriptor i la escriptora Vicent Penya i Gemma Pasqual.

Según ha asegurat l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, la nova biblioteca està concebuda com “un espai de dinamització cultural, d’investigació i d’estudi”. Compta amb una sala d’activitats culturals, una sala d’estudi autogestionada per als estudiants universitaris, una adequada connexió a Internet a tot l’edifici i un espai específic pel Centre d’estudis locals, dedicat a fomentar i impulsar les investigacions sobre la población.

En aquest sentit, Alicia Piquer, Regidora de Cultura i Igualtat ha mencionat que comptaran amb un premi d’investigació «per a fomentar que els estudiants puguen investigar sobre el seu poble i fer més gran el patrimoni d’investigació local».

El nou edifici modern i funcional té una superfície total de 677,50 metres quadrats construïts, dels quals 338,75 són a la planta baixa, destinats totalment a Biblioteca amb seccions diferenciades i adequades per les diferents edats i necessitats, així que hi ha espais pels preescolars, els escolars, la joventut i les persones adultes.

La Biblioteca Pública Municipal ha aconseguit incrementar el seu nombre de socis així com de préstecs, malgrat haver acollit la seua remodelació en dos períodes molt recents en el temps. Actualment les persones usuàries amb carnet de la biblioteca ascendeixen a 5.255, les quals han prestat l’any 2017 passat 3421 documents del total dels fons actual, el qual ascendeix a 19.773 documents conformats, per llibres, revistes, DVD’s, CD’s, material cartogràfic, música impresa i fullets informatius.

L’obra realitzada per l’arquitecta Rosa Mª Fuentes Dueñas incorpora referències literàries i científiques a la façana. Les finestres de l’edifici tenen unes reixes amb textos d’autors i autores valencians, tant de l’àmbit literari com científic, clàssics i contemporanis, entre elles, la pròpia Directora General i escriptora, Carmen Amoraga, l’escriptor de Rafelbunyol, Vicent Penya, la investigadora Ana Lluch, el científic Avelino Corma o l’escriptora Gemma Pasqual.

Aquestes obres han sigut finançades per la Diputació Provincial de València en dues actuacions, una primera amb les Inversions Financerament Sostenibles de 2015 i un pressupost de 31.309,29 € i aquesta última actuació amb el Pla Provincial d’Obres i Servicis de 2016 amb un pressupost de 140.770,52 €.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *