Rafelbunyol fomenta la participació de la joventut en els Pressupostos Participatius Socials 2021-2022

Actualment Rafelbunyol es troba immersa en la fase de propostes ciutadanes dels seus ‘Pressupostos Participatius Socials 2021-2022’, mitjançant la qual, i fins al pròxim 20 de juny, els veïns i veïnes podran presentar fins a tres propostes de component social perquè s’invertisquen amb els 75.000 € del pressupost municipal que l’Ajuntament ha reservat per a executar projectes sorgits de la mateixa ciutadania.

Amb l’objectiu d’apropar els Pressupostos Participatius a tots els sectors poblacionals de la localitat, després de la presentació general a tota la ciutadania, la regidoria de Govern Obert ha començat les seues jornades divulgatives posant el primer focus en la joventut de Rafelbunyol.

Així, durant la setmana passada el consistori es va reunir amb l’alumnat de batxillerat de l’IES per a donar a conéixer aquest procés participatiu i explicar el procediment per a realitzar propostes. Una manera d’involucrar als i les joves del municipi en la formulació de projectes i/o actuacions amb un component social, ja que l’edició d’enguany està destinada a contribuir a pal·liar les greus conseqüències socioeconòmiques derivades de la Covid-19.

«És imprescindible que els i les joves de Rafelbunyol també s’involucren i participen en la presa de decisions municipals. Amb el foment de la seua participació en tots els processos importants contribuïm a posar fi al rol de joventut passiva en la qual la població adulta decidia per elles i ells» destaca Fran López, alcalde de la localitat.

Durant aquestes reunions, també s’han desenvolupat xicotets tallers pràctics sobre el mecanisme per a presentar propostes d’actuació a través del Portal de Participació Ciutadana (https://rafelbunyol.governalia.es/propostes/).

Aquestes actuacions de foment de la participació ciutadana continuaran dijous 10 de juny, amb una eixa al mercat municipal per tal d’aprofitar l’afluència de veïns i veïnes, i a la vesprada, amb el CLIA per a donar-li veu a altre sector poblacional molt important per al Consistori: la infància.