Rafelbunyol i Museros apliquen plans per a reduir la factura de l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Rafelbunyol ha iniciat l’aplicació del seu Pla d’Estalvi Energètic, el “Plan Fuentes”, consistent en la modernització i adaptació de les seues instal·lacions d’enllumenat públic a les normatives actuals d’eficiència energètica, per a açò ha canviat prop de 400 bombetes de halogenur metàl·lic, amb els seus respectius equips, del casc antic de la localitat. Una renovació de la xarxa d’enllumenat públic que a més de fer de Rafelbunyol un municipi eficient energèticament, farà que descendisca el seu consum en un 60%, suposant un estalvi a l’Administració de aproximadament 150.000 €.

El Regidor d’Obres Públiques, Santiago Bellver, afirma que «amb aquesta modernització de l’enllumenat públic per un més eficient, es millorarà la il·luminació del casc antic al mateix temps que aconseguim una reducció considerable de la factura de la llum».

Des del departament tècnic municipal es van a dur a terme dos tipus d’actuacions: Una primera fase consistent en la substitució de més de 100 lluminàries de halogenur metàl·lic de l’avinguda Magdalena, carrers adjacents i el Barri del Pla, per noves lluminàries de tecnologia Led, que aconseguiran un estalvi energètic de prop d’un 70%. I una segona fase, en la qual s’han substituït un total de 270 bombetes per altres noves de halogenur d’última generació en la resta de vials del casc antic, unes lluminàries que permeten, a més, programar els seus equips aconseguint un estalvi energètic de prop del 50%.

Aquestes millores han sigut possibles gràcies a les Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València al costat del «gran esforç de l’Ajuntament per millorar el municipi ja que s’han emprat fons propis en el segon tipus d’actuacions» declara el regidor.

A més, l’objectiu de l’Ajuntament per fer de Rafelbunyol una localitat eficientment i sostenible no queda ací, per la qual cosa gran part d’aquest estalvi serà destinat a la compra de nous equips de tecnologia LED o halogenurs metàl·lics de nova generació, fins a modernitzar l’enllumenat públic de tot el municipi en els pròxims anys, donant així compliment al seu “Plan Fuentes”.

Proves

Per la seua banda, a Museros s’estan fent les primeres proves d’eficiència energètica en l’enllumenat públic. Amb l’objectiu de millorar les infraestructures municipals i adequar el poble a un model urbà més sostenible, la Regidoria d’Urbanisme i Infraestructures es troba en període de proves per a la implantació d’un nou model d’enllumenat públic. La prova pilot té lloc a la zona de la Venda, on s’han substituït 25 fanals de vapor de sodi per tecnologia led, i on, mitjançant mesuraments tècnics, es pot verificar una millora de l’estalvi econòmic i una dràstica reducció de les emissions de CO2. Una vegada comprovada la viabilitat d’aquest nou sistema d’enllumenat públic i els seus beneficis, aquest s’implantarà i substituirà, en diferents fases, tot l’enllumenat de Museros.

A més, des de la Regidoria es desenvolupa un sistema de tele-gestió de l’enllumenat, que permetrà controlar la llum de manera remota, amb l’objectiu d’estalviar en el consum energètic municipal. Es podrà conèixer l’estat dels fanals (en servei o fora de servei) i adequar la programació d’aquests en funció de les diferents franges horàries, i modificar elements com la intensitat, el nombre de fanals encesos, les hores de servei, etc.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *