Rafelbunyol impulsa la innovació i la sostenibilitat en el municipi participant en programes europeus

Rafelbunyol, en la seua constant lluita per la millora de la sostenibilitat del municipi, acudirà, els pròxims 21 i 22 de febrer, a Brussel·les amb una doble missió: la primera, assistir al fòrum i cerimònia del X Aniversari del Pacte d’Alcaldes, al qual l’Ajuntament està adherit, i la segona, informar-se de la tercera convocatòria del programa Accions Urbanes Innovadores.

Des de l’adhesió de l’Ajuntament de Rafelbunyol, aprovada en la sessió plenària del 5 d’abril de 2016, al Pacte d’Alcaldes pel Canvi Climàtic, el Consistori ha treballat incansablement per complir el paquet de mesures de la UE sobre clima i energia, que els seus tres pilars fonamentals són l’atenuació, l’adaptació i l’energia segura, sostenible i assequible.

Per a açò, s’ha treballat en el desenvolupat de projectes tals com el “Pla Fuentes” consistent en la modernització de l’enllumenat públic amb el qual s’aconseguirà un estalvi energètic d’un 60%, conjuminant esforços amb municipis veïns per a atallar problemes comuns com les inundacions per pluges i esforçat per a aconseguir que Rafelbunyol siga una ciutat intel·ligent i moderna basada en el desenvolupament sostenible.

Continuant en aquesta línia d’actuació, Fran López, alcalde de Rafelbunyol acudirà a aquesta important cita europea en la qual es mostrarà com els governs locals desenvolupen estratègies integrades de mitigació i adaptació al canvi climàtic per a millorar l’eficiència energètica dels edificis, el transport o la il·luminació, fer un major ús de l’energia renovable i preparar-se per als riscos climàtics.

En aquesta cerimònia, els alcaldes exploraran com es poden ampliar aqueixos assoliments per a ajudar a complir o superar els objectius d’energia i clima de la UE. Tindran l’oportunitat d’establir contactes amb els responsables de la presa de decisions de la UE i les parts interessades pertinents que participen en la iniciativa més gran del món en matèria d’energia i clima.

Al seu torn, els tècnics municipals en matèria d’urbanisme aprofitaran aquesta cita el 22 de febrer, també a Brussel·les, per a resoldre possibles dubtes sobre el projecte que presentaran a la tercera convocatòria del programa Accions Urbanes Innovadores, orientades a la lluita contra el canvi climàtic. Un ambiciós projecte que inclou innovadores accions per a resoldre els problemes d’inundacions i la gestió de l’aigua, amb el qual Rafelbunyol, que ja va presentar un projecte de similars característiques l’any passat, intentarà obtenir aquesta important subvenció europea que suposaria una embranzida per a la localitat. Una convocatòria que conclou el 30 de març però que no es resoldrà fins a octubre.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *