Rafelbunyol reafirma el seu compromís amb els ODS en la II Assemblea de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030

L’Ajuntament de Rafelbunyol va acudir a les jornades i la II Assemblea de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, celebrades en Burgos els dies 4 i 5 de novembre, amb l’objectiu d’assentar les bases de l’acció local en l’avanç dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
El consistori va aprovar per Plenari fa un any l’adhesió a aquesta Xarxa, pertanyent a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, amb la finalitat de compartir esforços i generar sinergies en la implementació dels ODS de l’Agenda 2030 per part de les entitats locals.
Segons l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, «la incorporació de l’Agenda 2030 com a full de ruta de la gestió municipal és una de les nostres prioritats. Les Administracions Locals, com principals actors de proximitat, som fonamentals per a impulsar els ODS i aconseguir societats més sostenibles des del punt de vista ambiental, social i econòmic i, per tant, millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Per això, la presència de Rafelbunyol en aquest espai de trobada d’entitats locals a favor d’aquesta transformació, és necessària».
En aquestes jornades s’han compartit les aportacions realitzades per responsables públics, amb ponències i meses redones sobre les claus per a avançar en l’Agenda 2030 des de les entitats locals, i en les que s’ha destacat la importància de la coordinació interinstitucional per a accelerar el procés d’instauració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
López també ha aprofitat aquesta trobada per a avançar que «l’Ajuntament començarà a treballar en un Pla Estratègic Municipal d’Agenda 2030 abans que acabe l’any».