Rafelbunyol visita Ràdio d’Albal i es mostra interessat a obrir una ràdio local

Els estudis de Ràdio Sol Albal han rebut este migdia la visita del Govern de Rafelbunyol, al capdavant el seu alcalde Fran López, acompanyat de la regidora d’Igualtat, Comunicació i Cultura, Alicia Piquer. El primer edil d’Albal, Ramón Marí i la seua Cap de Comunicació i coordinadora de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV), Pilar Moreno, els han obert les portes de l’emissora donat l’interès del poble de l’Horta Nord en la creació d’una ràdio local. Segons han explicat en una entrevista conduïda per Pilar Moreno, un veí del poble que els acompanya, Miquel Piquer -músic professional i col·laborador de Ràdio Manises- els ha elevat la proposta que ara mediten. Per això es posaren en contacte amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la XEMV que els va proposar conèixer el projecte d’una ràdio pròxima en el territori, ja consolidada i amb un model clar de ràdio de servei públic i de participació, de les més antigues de la Comunitat Valenciana -compleix més de 32 anys de vida-. Per a Ramón Marí, l’èxit de Ràdio Sol ha estat «la professionalització del projecte; una ràdio sense professionals al front no té futur», ha remarcat. Actualment està coordinada per Anabel Pastor.

Després de conèixer les instal·lacions de la ràdio, Fran López ha felicitat als seus responsables pel model que es duu a terme. Ràdio Sol compleix més de 32 anys de vida. En l’última dècada va donar un pas en la professionalització del projecte posant al capdavant a professionals del sector per coordinar l’emissora, també va fer una inversió important canviant els estudis d’ubicació a unes instal·lacions més modernes al Casal Jove i que han possibilitat també la millora de la seua cobertura. L’aposta municipal, sumada a l’abric de la FVMP – des de 2017- a les ràdios de titularitat pública adherides a la XEMV i el suport de la Generalitat Valenciana, des de la direcció general de Relacions Informatives «han estat claus per a la consolidació de les ràdios públiques existents i per a la motivació d’altres ajuntaments de la Comunitat Valenciana que s’han sumat al projecte o que, com Rafelbunyol, tenen intenció de crear ràdios locals als seus municipis», destaca Pilar Moreno. «El servei de les emissores locals durant la pandèmia ha visibilitzat el nostre paper essencial, útil i necessari de servei públic», ha subratllat.

L’alcalde de Rafelbunyol i la regidora Alicia Piquer han confirmat en Ràdio Sol Albal que la creació d’una emissora es troba en el seu full de ruta, «per a transformar juntament amb la ciutadania els nostres pobles». De fet, ja tenen locals on ubicar-la, segons apunten on es troba actualment la Biblioteca Municipal. Per a Fran López «tots els municipis haurien de tindre un projecte de comunicació com el d’Albal i ara és el moment perfecte gràcies al suport de la FVMP, de la XEMV i de la Generalitat Valenciana que aposta per la seua creació». Per a l’edil de Comunicació «serà un gran pas endavant per a la comunicació de proximitat i la participació de Rafelbunyol». Per a Miquel Piquer «la ràdio suposarà donar veu i proximitat a la ciutadania de totes les edats a través de la ràdio».