Rècord de participació en la festa de la Carxofa d’Alaquàs

Més de 3000 persones es van donar cita el diumenge 3 d’abril en la festa organitzada l’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa i la Societat Gastronòmica El Cullerot d’Alaquàs en la qual es van vendre un total de 3.600 tapas i 1.000 degustacions d’arròs 

Èxit rotund en la tradicional Festa de la Carxofa d’Alaquàs. La plaça de la Constitució es va omplir el diumenge de milers de persones que van participar en la tradicional Festa de la Carxofa d’Alaquàs que enguany ha arribat a la seua cinquena edició.

Organitzada per l’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa i  la Societat Gastronòmica El Cullerot i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs, la Unió Musical d’Alaquàs, Caixa Popular, Cerveza Tyris, Mediterránea Gastrónoma, Carmeleta i la colla de dolçainers d’Alaquàs, es tracta d’una festa que s’ha convertit ja en tradicional a Alaquàs i que fusiona tots els elements que formen part d’aquesta celebració: la gastronomia típica de l’horta, la música, les arrels històriques i el Cant de la Carxofa d’Alaquàs.

La trobada es va iniciar a partir de les 10 hores amb la participació de sis locals de restauració del municipi: Hotel Plaza, La Nova Terreta, Donna, La Cuina de Gemma, Bar Migter i El Clot. Tots ells van elaborar diferents tapes creatives que van comptar amb la carxofa com a principal ingredient. Van vendre un total de 3.600 tapes. Durant tot el matí, l’Associació Gastronòmica el Cullerot es va encarregar de cuinar diferents arrossos típics valencians que compten amb la carxofa com un dels seus ingredients destacats. En total es van repartir a preu popular 1.000 degustacions d’arròs.

La música no va faltar tampoc a la cita. A les 12 hores del matí va tindre lloc un taller de veus per a totes les xiquetes i els xiquets interessats a conéixer més a prop el Cant de la Carxofa. L’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa amb la col·laboració de Unió Musical d’Alaquàs, i amb l’objectiu de continuar amb la tasca de difusió i posada en valor, van donar l’oportunitat d’aprendre els principals trets d’aquesta composició musical i  i tradicional del segle dèsset que és sense dubte una de les senyes d’identitat cultural més importants d’Alaquàs declarat enguany Patrimoni Local Immaterial.

Durant tot el matí hi va haver també animació infantil per a les xiquetes i xiquets així com un taller de gastronomia sostenible subvencionat per la Generalitat Valenciana.