Retolat l’autobús de Puçol que circula «entre mar i muntanya»

Rescatant la identitat turística de Puçol «Entre mar i muntanya», l’Ajuntament ha pres la iniciativa de retolar l’autobús local, que uneix tot el terme municipal des de les urbanitzacions fins a la platja i que, des del mes de febrer, pretén reforçar els valors naturals d’una terra situada entre la serra Calderona i la mar Mediterrània.

El passat mes de gener, una delegació del govern municipal va portar fins a Madrid els atractius de Puçol per motiu de la Fira Internacional del Turisme (Fitur). I ho va fer sota la marca turística «Puçol, entre mar i muntanya», reforçant els valors naturals que envolten la localitat. Per l’oest, amb la muntanya Picayo representant la serra Calderona i, per l’est, amb la mar Mediterrània banyant una platja de bandera.

Estos valors s’han reflectit en l’autobús municipal, amb un disseny que representa l’entorn natural des de les urbanitzacions d’Alfinach i Monasterios fins a la platja, recorregut que realitza diàriament el vehicle per a unir els tres nuclis urbans del municipi. «Volíem rescatar la idea que s’ha emportat a Fitur, donar un toc de personalitat a l’autobús i reforçar la imatge turística de la localitat», explica Paco Salavert, regidor de mobilitat sostenible.

Per a això, les àrees de turisme i mobilitat sostenible han dut a terme la iniciativa del retolat en col·laboració amb AVSA, empresa que gestiona este servei municipal. Els horaris i línies de transport són els de sempre, i «quan arriba la temporada d’estiu s’amplia perquè la gent puga gaudir millor les festivitats de la platja o el mercat», recalca el responsable.

En definitiva, l’objectiu era «donar a l’autobús municipal la identitat pròpia de Puçol, amb una imatge més moderna», segons Salavert, i fer-ho sota la campanya turística que es va portar al gener a Fitur, «perquè encara que tot el món coneix els atractius de la zona, moltes vegades no es té en compte el valor i les possibilitats que brinda este entorn natural».