Ricard Camarena regala 250 quilos de carxofes als veïns i veïnes d’Albalat dels Sorells

El xef dues estrelles Michelin, Ricard Camarena, sempre utilitza productes de temporada. Toni Misiano és el seu agricultor i els camps d’Albalat dels Sorells són els que produeixen els productes de temporada que després Camarena utilitza en els seus plats.

L’actual situació del Covid-19 i el tancament dels restaurants, suposava la pèrdua de 500 quilos de carxofes. Per aquest motiu, Ricard Camarena es va posar en contacte amb els ajuntaments d’Albalat de la Sorells i de Barx, el primer per ser on hi ha la ubicació dels seus camps, i el segon per ser on resideix el conegut cuiner, per a donar-les les carxofes i que els Ajuntaments es donaren entre la població.

Demà començarà el repartiment dels 500 quilos d’aquesta hortalissa entre els veïns dels municipis valencians Albalat de la Sorells i de Barx, 250 quilos per a cada municipi.

L’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, es va mostrar molt agraït amb la iniciativa del cuiner.

A partir del dimecres, es trobaran bosses de carxofes de Toni “Misiano”, amb les quals seguir la recepta, en els següents comerços d’#AlbalatdelsSorells: Forn de Jorge Marco (c/Reis Catòlics), Verdolaga (c/Sants Patrons), Papereria Sambori (c/Molí), Forn de Ilu (c/ Major), Supermercat de Fernando Seguí (c/València), quiosc Alejandro (C/Crist de les Ànimes), carnisseria Santos de la Piedra (c/Sants de la Pedra), Estanc (c/Major) i Farmàcia (c/Major).

A més, Ricard Camarena cuinarà el dissabte que ve en directe a través d’Instagram i des del seu confinament a Barx (València) una recepta amb carxofes amb l’objectiu de posar en valor els entorns rurals, el producte de temporada i de proximitat i als seus productors. «Posar en valor el producte de temporada és important i més encara en temps complicats», ha assegurat el cuiner.