Sagunt a Escena inicia demà la seua 37 edició amb 39 espectacles de dansa, teatre, música i circ

Un any més arriba la proposta cultural per excel·lència de l’estiu: Sagunt a Escena. Un variada oferta cultural desenvolupada a Sagunt, en diferents escenaris, que unifiquen a la perfecció cultura, arts i patrimoni.

Amb el lema ‘Recuperem l’escena’, el festival enguany celebra la seua 37 edició. Un festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) que compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de Sagunt i de diversos patrocinadors.
El festival s’obrirà el proper 4 d’agost amb l’estrena musical a la Pujada al Castell d’Homenaje a Alicia de Larrocha’, de Jorge Tabarés. Es desenvoluparà fins al 5 de setembre amb 39 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles de carrer: 11, al Teatre Romà; 7, a la Glorieta; 7 més, a la Pujada al Castell; 2, al Centre Cívic del Port; 4, al Centre Cultural Mario Monreal; 5, a l’Auditori Joaquín Rodrigo, que s’hi afix com a nou espai del festival; 2, a la Casa de la Cultura, i 1, a la Casa dels Berenguer, a part de la programació del festival Ressona de Sagunt en Viu, que compta amb la col·laboració de Sagunt a Escena.

De les estrenes absolutes, 4 d’aquestes són al Teatre Romà: la primera, ‘Incovidsació en do major’, serà el 5 d’agost, un espectacle de música i dansa ideat per a obrir aquesta edició a l’escenari principal del festival. Compta amb la direcció musical de ‘Chapi’, la coreografia i la direcció de Sol Picó i la col·laboració de Carles Dénia.

Un altre dels plats forts és l’estrena absoluta al Teatre Romà d’‘Elektra.25’, d’Atalaya i dirigida per Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max. Es podrà veure el 8 d’agost.

El 29 d’agost arriba l’estrena d’‘Eduardo II, Ojos de Niebla’, de La nariz de Cyrano. I el 4 de setembre, i amb motiu del 25 aniversari de la companyia valenciana Hongaresa Teatre, s’estrena la tragicomèdia ‘Saguntilíada’.

Un any més arriba a Sagunt a Escena una producció del Festival de Teatro Clásico de Mérida amb Petación Espectáculos y Mixtolobo els dies 22 i 23 d’agost. Es tracta d’‘Anfitrión’, de Molière, i compta amb actors com Manuel Galiana, Pepón Nieto, Fele Martínez i Paco Tous.

Pel que fa a música, el 18 d’agost el grup Manel presenta el seu últim treball, ‘Per la bona gent’, i el 5 de setembre tancarà el festival l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El director general de l’IVC ha volgut agrair la participació de tots els coorganitzadors, patrocinadors i col·laboradors del festival “per haver fet que tire avant aquesta edició i haver aconseguit que el Sagunt a Escena d’enguany, malgrat tots els entrebancs generats per la pandèmia, tinga una programació tan àmplia, diversa i de qualitat”.

ADN Valencià
Tota la programació del Centre Cultural Mario Monreal, de la Casa dels Berenguer i de la Casa de la Cultura de Sagunt és valenciana. A la programació de la Glorieta ho són 6 de les 7 propostes; a la Pujada al Castell, 3 de les 7 propostes, i a l’Auditori Joaquín Rodrigo, 4 de les 5 obres de teatre.

Una edició més, el preu de les entrades del festival es manté i les entrades més cares són de 24 euros. La programació de la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer és gratuïta.

A més, com a novetat un autobús que facilitarà l’accés des de l’Ajuntament de Sagunt fins al Teatre Romà