Sedaví realitza el pregó i la presentació de càrrecs de la Festa de Moros i Cristians 2022

En la nit del dissabte es va realitzar a la Sala Vicente Ruiz Monrabal de l’Agrupació Musical Santa Cecília el pregó i la presentació de càrrecs de la Festa de Moros i Cristians 2022, que tindrà lloc del 5 al 8 de maig.

En l’acte, després del que el secretari de la Junta Festera de Moros i Cristians Antonio Piqueras llegira l’acta fundacional de l’associació, va pujar a l’escenari la presidenta Amparo Guillén que va rebre als capitans i bandereres sortints que van ser els protagonistes de la festa en 2019, per a donar la benvinguda als del 2020, que no van poder gaudir dels seus càrrecs a causa de la pandèmia i que finalment si ho faran en aquesta edició de 2022. José Ramón Perez, capità moro, Paula Nieto la seua banderera i pel bàndol cristià Jesús Rodríguez com a capità i Carolina Rodríguez-Borlado com a banderera, acompanyats per Marisa Salanova, ambaixadora mora i Jaime Hernica ambaixador cristià, i per representants de cadascuna de les cinc comparses que participen en la festa: Pel bàndol moro, Filà Mossàrabs i Filà Almoràvides i pel cristià Ordre de Cavallers Templaris de Beniçidavi, Contrabandistes i Cides.

L’alcalde José Francisco Cabanes va imposar la insígnia del municipi a Amparo Guillén, mentres que els capitans i bandereres van rebre la de la Junta Festera i la del consistori de mans de la regidora de Cultura i Festes Beatriz Cuesta. El pregó va ser a càrrec de José Julio Molina i abans de concloure es van entregar els premis del concurs del cartell anunciador de la festa, recaient el de 2020 en Francisco Javier Montero. Quant als de 2022 van ser guardonats en infantil Claudia Sáez i Bruno Marín, primer i segon classificat; en primària Carla García i Sofia Rodriguez, i en secundària Marta Canet i Isabella Roselló. En l’absoluta, el primer premi va ser per a María José García i el segon lloc per a Salvador Velarte.

D’altra banda, el primer edil en el seu discurs va destacar la recent creació de la Junta Festera. Va felicitar els nous capitans i bandereres, destacant el treball desenvolupat per les comparses al llarg dels anys de pandèmia per a mantindre viva la festa dins del patrimoni cultural del municipi i va anunciar que l’ajuntament va a iniciar els tràmits per a sol·licitar per a la Festa de Moros i Cristians i el Concurs d’All i Pebre que es celebra a l’octubre la declaració de Festes d’ Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.