Segons Compromís Paterna, Puerto Mediterráneo queda liquidat amb la petició dels fons europeus

El ple de Paterna ha aprovat este dilluns 11 de gener els projectes a presentar als fons FEDER europeus. Un dels requisits principals per a poder accedir a estos fons és la reducció de les emissions de CO2 al municipi receptor dels fons. Esta reducció resultaria impossible si es realitzara Puerto Mediterráneo, ja que este projecte preveu un increment de 26 milions de vehicles anuals a les vies de comunicació locals. Amb este increment no sols no es reduiria sinó que augmentarien considerablement les emissions. Altre dels requisits dels fons FEDER és la coherència en les vies de comunicació entre els diferents nuclis de població dins el municipi. En este sentit, Puerto Mediterráneo suposaria una barrera de formigó que aïllaria a barris com Mas del Rosari i la Coma de la resta de nuclis de població.

Segons declaracions de Juanma Ramón, “esperem que Sagredo i el seu soci en la Junta de Govern Local, el PP, entenguen que el que s’estan demanant a Europa comporta uns compromisos mediambientals que estan renyits amb projectes depredadors del medi ambient com Puerto Mediterráneo. Des de Compromís vetlarem pel compliment d’estos compromisos perquè, a més, considerem que els projectes presentats als Fons FEDER sí que suposen una aposta de futur i prosperitat per a Paterna, amb llocs de treball basats en el respecte al medi ambient i aprofundint en l’economia del bé comú i no projectes especulatius com Puerto Mediterráneo que depreden territori i no generen riquesa per a la ciutadania”.

Una novetat que ha aportat el ple d’aprovació dels fons FEDER, ha estat el consens. Per primera vegada des que començara esta legislatura, hi ha hagut un consens entre els diferents grups polítics per a presentar i aprovar els projectes per als fons FEDER la qual cosa ha propiciat que el punt únic s’aprovara per unanimitat. Per a Martí, “això hauria de servir a l’actual equip de govern per a recapacitar. Quan les coses es parlen i el diàleg guanya a les imposicions unilaterals, els i les paterneres ixen guanyant. Si entre tots hem estat capaços d’aconseguir este consens per als fons europeus, per què Sagredo no va afavorir el consens amb el tema dels pressupostos? S’haguérem estalviat el sainet digne d’Escalante en què convertí la no aprovació del pressupost municipal”.

Paterna Actua, el pla en el qual s’emmarquen els diferents projectes aprovats al ple extraordinari, ha comptat amb el vot favorable de Compromís per Paterna, ja que representen el model de ciutat que vol Compromís i, a més, s’inclouen propostes realitzades per l’organització com ara la rehabilitació del Molí del Batà per aturats i aturades de Paterna per a convertir-lo en un espai de coworking; la creació de la Planta Transferència de Residus; les obres per a millorar la seguretat en els passos a nivell de FGV i la modernització als centres escolars de les Tecnologies d’Informació i Comunicació (TIC) per a persones amb diversitat funcional. Per al regidor de Compromís “el Pla Actua conté en gran mesura l’essència del programa electoral de Compromís amb actuacions sobre l’horta, la formació d’aturats i el pla de peatonalització de carrers del centre urbà. Això ens demostra que el nostre projecte polític és el que li cal a Paterna. El nostre projecte per a Paterna inclou un nou model de ciutat on estiguen les necessitats de les persones per davant de les obres de maquillatge. Com les que presentava Sagredo al seu pressupost: de res serveix asfaltar carrers si no estan satisfetes les necessitats mínimes de les persones”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *