Serà Horta Sud 2030 organitza el primer debat polític preelectoral per impulsar l’Agenda Urbana a la comarca

L’Horta Sud viurà aquest dijous el primer debat polític previ a la celebració de les eleccions municipals de maig. En el debat, que tindrà lloc al Saló d’Actes de Florida Universitària a les 18:30 h, hi participaran les sis formacions polítiques amb competències de govern a l’Horta Sud, la Diputació o la Generalitat.  

El Saló d’Actes de Florida Universitària prendrà caràcter preelectoral aquest dijous a les 18:30 h. En el marc del projecte Serà Horta Sud 2030, impulsat per teixit social, polític i econòmic de la comarca, les sis formacions polítiques amb competències de govern en l’àmbit comarcal, provincial i autonòmic participaran en el primer debat polític preelectoral organitzat per les entitats de l’Horta Sud.

Amb aquest debat, des de Serà Horta Sud 2030 pretenen “seguir buscant consensos estratègics que superen les claus partidistes”, amb la finalitat d’actuar conjuntament per millorar l’Horta Sud i que la ciutadania “recupere l’afecte per la política”. Així mateix, el debat també vol que la ciutadania puga escoltar a la representació política “en un llenguatge que la interpel·le, parlant de qüestions que afecten al seu dia a dia”. Per aquest motiu, la jornada serà oberta a tota la ciutadania i es podrà seguir també en directe a través del canal de YouTube de la Fundació Horta Sud.

El debat, d’aproximadament una hora i mitja de duració en total, es dividirà en tres parts. En la primera, es buscarà l’assoliment d’un acord de mínims entre totes les formacions polítiques, de cara a treballar per impulsar l’Agenda Urbana a la comarca en el període 2023-2027. Seguidament, es posaran a debat les propostes presentades per l’aliança Serà Horta Sud 2030 en les matèries de mobilitat sostenible, energia neta, participació i economia sostenible. Finalment, el darrer torn s’obrirà a propostes en clau comarcal d’altres matèries no treballades pel projecte Serà Horta Sud 2030 però vinculades també amb el compliment dels objectius de l’Agenda Urbana i els ODS.

La taula serà moderada per la periodista Laura Sena i estarà conformada per: Edu Gómez, vicesecretari electoral del PSPV, Dolors Gimeno, diputada provincial de mobilitat i regidora de Catarroja per Compromís, Alberto Miguel Primo Llácer, coordinador comarcal del PP, Rafael Mercader, coordinador comarcal de Podem, Raúl Claramonte, regidor de Ciudadanos a l’Ajuntament de Torrent, i Alberto Torralba, coordinador comarcal d’EUPV.

 

Un debat transversal que aglutina els “manifestos empresarials”

Tant en 2015 com en 2019, l’Institut Empresarial de l’Horta Sud va organitzar, a un mes de les eleccions municipals, els debats sobre el ‘Manifest per a la recuperació econòmica, industrial i comercial de l’Horta Sud’. En aquestes trobades, les diferents formacions polítiques debatien en un format similar al què tindrà lloc aquest dijous a Florida Universitària, però centrant-se únicament en qüestions empresarials.

Enguany, l’Institut Empresarial ha incorporat les seues demandes en el debat organitzat per Serà Horta Sud 2030. D’aquesta manera, l’economia serà un dels temes centrals, conjuntament amb les propostes de mobilitat plantejades per Soterranya, les d’energia plantejades per AeioLuz i les de participació, plantejades per la Fundació Horta Sud.

Amb aquesta nova fórmula dels debats, les diferents entitats volen dotar el contingut d’un caràcter “més transversal i que pose el focus en tots els aspectes de la comarca”. Al mateix temps, el canvi de data, més allunyat de la celebració electoral, consideren des de Serà Horta Sud 2030 que permetrà que els partits polítics “assumeixen els compromisos i incorporen les propostes concretes als seus programes electorals”.