Serveis Socials de Catarroja garanteix l’assistència implementant les mesures socials autonòmiques i estatals

L’Ajuntament de Catarroja, mitjançant Serveis Socials està treballant intensament per a garantir l’assistència a les persones que així ho necessiten durant aquesta crisi, implementant, dins de les seues possibilitats, les mesures autonòmiques i estatals.

L’equip de professionals d’aquest servei bàsic per a la ciutadania de Catarroja està ara mateix dins de la seua segona fase de treball. D’una banda, durant els primers 15 dies de la declaració de l’Estat d’Alarma, s’ha prioritzat l’atenció a persones dependents, majors, amb necessitat del servei d’ajuda a domicili, famílies en risc d’exclusió o persones amb falta de xarxa de suport. A totes elles se’ls ha realitzat un seguiment estricte, complint amb el temps de resposta i els protocols de seguretat.

D’altra banda, en mesures més concretes, s’han ampliat els programes que ja estaven funcionant, com Menjar a Casa o Majors a Casa i implementat les beques de menjador amb el mateix sistema pel qual ha optat la Conselleria d’Educació, vals per a realitzar la compra d’aliments en Consum. En aquest cas, són els propis centres educatius els qui estan transmetent la necessitat de les famílies al servei. Finalment, s’ha contractat el lloguer d’habitatges per a cobrir necessitats immediates d’allotjament.

L’administració més local vol garantir a totes les persones de Catarroja que treballarà intensament per a pal·liar la seua situació, dins dels nostres recursos així ho estem fent amb la finalitat d’oferir vies de solució a les famílies en aquesta situació de crisi.