Silla apagarà els llums de la Plaça del Poble durant l’Hora del Planeta

Entre les 20.30 i les 21.30 h del pròxim dissabte, 24 de març, l’Ajuntament de Silla apagarà els llums de la Plaça del Poble durant l’Hora del Planeta, una iniciativa que va emergir fa 11 anys a Sidney i que va suposar el primer gest d’un moviment mundial creixent per treballar la conscienciació respecte al canvi climàtic. L’any passat van participar milers de ciutats de 187 països del món, que apagaren més de 12.000 monuments i edificis icònics, i van aconseguir unir ciutadania, empreses, ajuntaments i institucions. En aquesta línia, l’Ajuntament de Silla proposa al veïnat sumar-se a aquesta acció simbòlica.

La iniciativa està impulsada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), la Red Española de Ciudades por el Clima i el Fons Mundial per la Natura (WWF). Aquesta última organització convida a la ciutadania a seguir els seus consells al web www.horadelplaneta.es, com ara estalviar energia a les llars i en els desplaçaments.

Sota el lema «Connecta’t al Planeta i Apaga el Llum», l’Hora del Planeta 2018 pretén que milions de persones a tot el món es connecten per una causa comuna: defensar la nostra llar i la diversitat de vida que alberga.

Segons l’Acord de París de les Nacions Unides, el 2020 és la data límit per començar a aplicar els compromisos de disminució d’emissions de CO2 a tot el món. Els municipis tenen una gran responsabilitat en la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i de frenar la pèrdua de diversitat biològica. Per això han de treballar en qüestions com la disminució del consum energètic, promoure la mobilitat sense emissions o reverdir el seu entorn.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *