Silla enderrocarà part de l’ajuntament per a destapar la torre

L’equip de govern de Silla ha anunciat la intenció de portar a terme un projecte que consisteix a enderrocar l’ala oest de l’ajuntament construïda als anys 70, on ara se situen part de les oficines municipals, per tal de traure a la vista del públic la Torre musulmana i posar en valor la plaça del poble. Aquestes dependències es traslladaran a l’edifici situat a l’antic col·legi de les monges.

Aquesta actuació forma part d’un ambiciós projecte on també es preveu obrir el passatge que condueix a l’antic pati del col·legi de les monges que a llarg termini es pretén enjardinar i així formar un espai obert, accessible des de la plaça del poble, amb la Torre com a punt neuràlgic.

Es tracta d’un projecte amb un cost de 150.000 euros subvencionat pel denominat Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, dins de la partida «accessibilitat dels edificis municipals«.

El projecte de traure la torre musulmana a la vista del públic no és una novetat, amb la seua realització, es compleix una reivindicació històrica per part de diferents grups polítics i del món cívic del nostre poble.

La intenció de l’edil de projectes, Josep Melero, és començar ja a redactar el projecte per poder licitar-ho abans del 31 de desembre i començar les obres el 2017.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *