Silla entrega els Porrots d’Honor dins de la Setmana de les Lletres Valencianes

Divendres passat va tindre lloc el lliurament dels Porrot d’Honor, dins de la Setmana de les Lletres Valencianes, un dels esdeveniments més esperat al llarg de l’any ja que aquests guardons suposen el màxim reconeixement cultural, cívic i esportiu que l’Ajuntament de Silla atorga als veïns i veïnes que, per la seua professionalitat, dedicació i constància han destacat i destaquen dins dels seus respectius treballs.

 

També s’ha lliurat el Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes, màxima distinció honorífica que l’Ajuntament de Silla atorga a institucions o personalitats que, per la seua tasca o trajectòria, són mereixedors del nostre guardó i que aquest any ha recaigut en l’acadèmic Abelard Saragossà.

 

L’acte va estar presidit per l’alcalde, Vicente Zaragozà, acompanyat pels regidors i regidores Ivan Cuenca, Josefina Zaragozá, Trini Jiménez, Felipe García, Raquel Sánchez, Josep Melero i Valentín Mateos. També van assistir-hi els regidors del PP, Serafín Simeón i Carolina Manzano; el regidor de C’s, Juan Fuster, i el regidor d’Els Verds, Antonio Navarro.

 

L’acte va començar amb el lliurament del Porrot a l’Activitat Esportiva, que enguany ha premiat el Silla Club de Futbol per la seua dedicació i professionalitat dins del món esportiu i el seu recent ascens a tercera. El regidor d’Esports, Felipe Garcia, li va fer lliurament del guardó i, amb el seu discurs, va ampliar els mèrits pels quals ha rebut aquesta merescuda distinció i va donar les gràcies al club en el qual molts xiquets i xiquetes del nostre poble han rebut una educació esportiva dins d’una disciplina d’equip en què la solidaritat i la companyonia són avui en dia valors tan importants.

 

A continuació, es va lliurar el Porrot a l’Activitat Cívica. Enguany aquest mèrit va correspondre a les AMPA de Silla. Raquel Sánchez, regidora d’Educació, li va fer lliurament d’aquest guardó i li va donar l’enhorabona destacant el seu treball per les seues accions informatives, formatives i de representació amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ensenyament i la formació dels alumnes.

 

Abans de fer lliurament del Porrot d’Honor a les Lletres Valencianes, es va lliurar el Porrot a l’Activitat Cultural, que aquest any es va atorgar a  Vicent Gris i Català  per la seua trajectòria professional. El regidor, Valentín Mateos, va destacar les seues pintures i  ha alabat el seu treball a l’Ajuntament com a part de la nostra història i la nostra cultura.

 

Quasi arribant al final de l’acte, vam poder veure ballar la dansa dels Porrots. Després va arribar el moment culminant de la nit amb el Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes que aquest any es va atorgar a  Abelard Saragossà. Per ampliar els mèrits del guardonat ens va parlar el cronista oficial de Silla i historiador Josep Antich i, a continuació, l’alcalde Vicente Zaragozá va recalcar la importància d’aquests premis que ajuden a mantindre la nostra cultura, i la nostra llengua vives.

 

En finalitzar l’acte d’atorgament dels Porrots d’Honor 2016, es va fer un vi de honor per a tots als assistents.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *