Silla obri un centre per a facilitar formació en les tecnologies de la informació i comunicació

Silla ha inaugurat un nou espai de la Red Conecta al Molí de Magalló, un nou local amb equipament informàtic i tecnològic que facilitarà la formació i l’accés a les noves tecnologies i Internet a la ciutadania, amb el suport de la Fundación Espai i Caixa Popular.

L’objectiu de l‘Ajuntament de Silla, amb aquest nou centre, és facilitar a la població l’accés i la formació en les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) i promoure la inclusió social i la millora de les possibilitats d’inserció laboral.

Aquest centre comptarà amb una guia que dinamitzarà el procés dels usuaris de l’espai i acompanyarà a les persones durant el seu aprenentatge, planificarà les activitats i assessorarà la ciutadania.

Aquest espai està dirigit a tota la ciutadania en general, encara que tindrà especial dedicació amb els col·lectius de joves de 13 a 30 anys, a dones amb dificultats d’accés al món laboral, persones amb discapacitat, entitats locals, gent major, persones amb dificultats d’inserció laboral i desocupades de llarga duració.

A la inauguració han assistit l’alcalde, Vicente Zaragozá; la regidora d’Educació, Raquel Sánchez, i la regidora de Benestar Social, Trinidad Jiménez, així com Guillem Porres de Fundación Espai i Maria Jesús Bonifacio, directora de l’oficina de Caixa Popular. Junt amb ells, desenes de veïns i veïnes s’han passat per l’espai per a conèixer les oportunitats que Connecta Molí oferirà.

Vicente Zaragozá ha volgut agrair a tots els departaments de l’Ajuntament el seu treball per a posar en marxa aquest projecte que busca dinamitzar el barri i donar un servei públic a la població de Silla. Per la seua banda, Raquel Sánchez ha posat en valor la importància d’aquests espais per a trencar la bretxa digital entre persones i generacions i lluitar contra les desigualtats que generen el desconeixement de les noves tecnologies.

Connecta Molí servirà com una aula d’estudi digital, amb accés lliure a Internet per a poder realitzar tràmits electrònics de l’Administració, amb ajuda per a la recerca d’opcions laborals, així com activitats d’autoformació, aula mentor i cursos relacionats amb l’ús responsable i aplicació de les TIC i de les xarxes socials.

L’espai estarà obert de dilluns a divendres en horari de 10 a 12 h i de 17 a 20 h, mentre que els cursos tindran lloc els dimarts i dijous de 10 a 11 h.

El dia de la inauguració de l’espai ja va començar un dels cursos que es realitzaran. Concretament es tracta de ‘Mayores Apptivados’, un curs que promou l’ús del mòbil entre les persones majors.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *