Silla sol·licita al Consell Valencià de Cultura la declaració com a BIC del Ball dels Porrots

L’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá; el regidor de Cultura, Valentín Mateos, i el president de l’associació cultural Dansa dels Porrots, Abelard Hernández, han visitat el Consell Valencià de la Cultura per a presentar els motius de la sol·licitud d’aquesta dansa per a ser declarada Bé d’Interés Cultural (BIC).

El Consell Valencià de Cultura és una institució consultiva i assessora de la Generalitat Valenciana en matèries referents a la cultura valenciana i les seues comissions elaboren informes i dictàmens que la Generalitat té en compte a l’hora de fer les declaracions BIC.

L’Ajuntament es troba elaborant i recopilant la documentació necessària per a sol·licitar formalment la declaració com a BIC d’aquesta dansa tradicional representativa de Silla i aquesta presentació ha servit per a explicar els valors de la Dansa dels Porrots i mostrar el seu respecte a aquesta important institució cultural.

A les seues intervencions, Valentín Mateos ha posat en valor el consens total que hi ha entre totes les institucions, partits polítics i la societat de Silla en reconèixer que la Dansa dels Porrots representa el patrimoni cultural del municipi, mentre que Vicente Zaragozá ha destacat la importància cultural d’aquesta activitat dins de la població i ha invitat als membres del Consell a visitar Silla el dia del Crist (6 d’agost) per a gaudir de la Dansa dels Porrots en directe. Per la seua part, Abelard Hernández ha exposat al Consell la història i la tradició d’aquesta dansa, però també l’herència cultural que representa per a Silla.

Els membres del Consell han valorat positivament l’exposició de la delegació de Silla i han destacat algunes de les particularitats de la Dansa dels Porrots de Silla, com l’existència de la secció femenina, el fet de que no siga una dansa guerrera com la resta o la seua continuïtat ininterrompuda al llarg de la història.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *