S’instal·la a Albalat dels Sorells un camping per a autocaravanes i campervans

A propòsit de la celebració de la setmana europea de la mobilitat, l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells ha resolt favorablement el tràmit administratiu per atorgar la llicència per al funcionament de la nova activitat. Ara sols resta que l’empresa distribuïdora de llum (Iberdrola distribució) lliure el permís escaient.

Es tracta d’una magnífica notícia per al sector econòmic relacionat amb l’ecoturisme; i pel que fa al nínxol de negoci, val a dir que al nostre país, comença ha haver-hi una incipient demanda interna d’aquest servei, al mateix temps que l’estratègia de l’empresa és cobrir les necessitats que vénen des d’Europa per aquest tipus de turisme més sostenible i més consolidat. En paraules de la CEO; Gema Cotrina: «Albalat dels Sorells està situat en un indret que el fa molt atractiu per la nostra activitat. Estem a la vora de València, tenim molt a prop espais naturals de gran valor ambiental i envoltats per un paisatge carregat d’història i patrimoni com és l’Horta Nord. La proposta de Nomadic Valencia Camping Car no sols és donar allotjament al viatger en autocaravana, sinó facilitar i enriquir la seua estada amb una proposta d’oci interpretatiu basada en els pilars de l’ecoturisme. És a dir: respectant el medi ambient (promourem l’ùs de la bicicleta i el transporte públic per conéixer els atractius locals), fent partícip del projecte als residents i contribuint a dinamitzar l’economia local mitjançant col·laboracions amb altres empreses del municipi i la comarca.

És en eixe sentit que l’Ajuntament ha valorat molt positivament la tria de l’empresa pel nostre municipi, doncs la idea de negoci de l’empresa Nomàdic Valencia Camping Car, coincideix plenament amb la filosofia i polítiques de l’equip de govern municipal,: “aparcar l’autocaravana i visitar el municipi, València, la comarca, etc, és una opció que aporta molt més valor afegit i riquesa que altre tipus de turisme”, afirma Sònia Clemente, regidora de Medi Ambient.

Nomadic Valencia Camping Car es troba a tocar del nucli urbà d’Albalat dels Sorells i ocupa una superfície de 3.000 m², però els promotors preveuen una ampliació en posteriors fases d’implantació. Segons ens comenta Gema Cotrina: “en aquesta primera fase hem fet una inversió de 300.000 € i les expectatives són molt bones malgrat la situació actual, doncs un turisme més responsable mediambientalment creiem que és el camí que hem de prendre per contribuir a la nova transformació del sector”.

Tot i que el sector econòmic del turisme en general és el més perjudicat de l’economia en aquesta crisi derivada per la COVID, l’equip de govern té molt clar que el repte que suposa el projecte va en la línia de millora i transformació del sector què les administracions i institucions assenyalen en els seus estudis i estratègies de futur, perquè apropar-se a un tipus de turisme molt més responsable mediambientalment i, per tant, de major qualitat i valor afegit, és el camí que han de consolidar, empreses i administracions, per consolidar un nou model econòmic.

Pel que significa per al municipi d’Albalat dels Sorells, en paraules de l’alcalde, Nicolau Claramunt: “aquest tipus d’activitats relacionades amb el turisme sostenible i la millora de la mobilitat va en la línia de l’aposta estratègica de l’equip de govern per refermar el lideratge d’Albalat dels Sorells com a municipi eficient energèticament, sostenible i mediambientalment responsable, així estem treballant-ho amb els projectes Albalat 00, o el mateix programa, VIU-HO”.

Per aquest motiu, les propostes d’activitats relacionades amb un nou model de ciutat i, per tant, de societat, “seran sempre benvingudes i, des de l’ajuntament, farem tot el possible per facilitar la seua implantació”.