Tanques per a evitar abocaments il·legals al tram del riu Túria a Manises

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises juntament amb el Parc Natural del Túria han col·locat quatre tanques metàl·liques per impedir l’accés de vehicles motoritzats al tram del riu Túria de Manises i evitar així els abocaments il·legals que contaminen tant el riu i com la seua marge.

 

Amb la col·locació d’aquestes barreres, es pretén paralitzar els abocaments il·legals que contínuament apareixen a aquest paratge natural. Serà quasi impossible accedir amb vehicles motoritzats a la vora del riu. No obstant això, el consistori proporcionarà pròximament unes claus al veïnat de la zona per facilitar-los l’accés.

 

Segons paraules del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader «des que entràrem a governar al 2015 una de les nostres prioritats ha sigut retornar al Túria la seua esplendor i recuperar-lo per als veïns i veïnes del municipi». «Manises sempre ha estat molt vinculat al riu i des d’aquesta regidoria volem recuperar aquest vincle que sempre formà la naturalesa amb la vida del municipi, amb la instal·lació d’aquestes barreres protegirem el parc de l’incivisme d’uns pocs que pensen que el riu és un abocador», ha afegit el regidor.

 

Aquesta actuació és un pas més endavant per mantindre el riu net i en bones condicions que se suma a la neteja que s’està duent a terme en l’actualitat i a la futura reparació de les passarel·les  de fusta que creuen el riu.