Teixir l’ombra del pati, la culminació del projecte de patis inclusius a Albalat dels Sorells

Durant els últims anys el col·legi públic «El Castell» d’Albalat dels Sorells ha posat en marxa actuacions al pati que acabaren donant forma al Projecte d’Investigació i Innovació Educativa (PIIE)  anomenat «Divers-ió al nostre pati nou» comprés entre els cursos 22-23 i 23-24, una idea per dinamitzar el pati amb nous jocs. La intenció d’aquest projecte és oferir diferents formes de joc i que certs esports deixen de monopolitzar el joc al pati.


Des de l’inici del projecte, s’han habilitat nous racons que estan apareixent en el pati i que han tingut una gran acollida entre l’alumnat. Ping-pong, racó d’art, racó chill-out, matalàs elàstic, biblio pati, rocòdrom… També s’han realitzat diferents tallers a l’hora del pati. El professorat i les famílies han col·laborat en posar color als murs del pati i també en compartir jocs tradicionals amb els xiquets i xiquetes.

L’última acció ha sigut la iniciativa per teixir l’ombra al pati. La proposta és la creació, amb la tècnica de punt de ganxo, d’un gran sostre d’ombra. Per a fer esta iniciativa s’ha demanat la col·laboració de mares i pares i associacions locals. El resultat és un sostre multicolor confeccionat amb la participació de la comunitat educativa i local.