Tercera edició consecutiva de «Cultura als Pobles»

Este divendres s’iniciarà la tercera edició consecutiva de ‘Cultura als Pobles’, un cicle amb una seixantena d’activitats culturals amb què l’Ajuntament porta als pobles de València tot un recull de propostes en la mateixa línia que ho fa per la resta de la ciutat la programació de ‘Cultura als Barris’. Les activitats comencen demà, dia 12, i s’estendran per 18 pobles de València fins el pròxim 19 de maig.

 

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que «estes dos iniciatives municipals permeten democratitzar l’accés a l’oferta cultural i promocionar el consum cultural per tots els racons de la ciutat. Totes les persones som iguals per a accedir a la cultura i tots els espais públics de proximitat suposen una oportunitat com a escenaris de l’activitat cultural i punts de trobada per a la ciutadania i les propostes més interessants».

 

La programació atén criteris de diversitat, innovació i acceptació per part de tots els públics, així com de qualitat i interacció amb la gent. Des de la màgia, l’humor i el teatre de improvisació fins la música clàssica, el circ participatiu o la dansa, passant per monòlegs, cine o titelles. Tot, juntament amb el projecte d’investigació ‘Pobles en Peu d’Art’, un procés de creació col·laborativa centrat en la comunitat i en el poble com el seu espai territorial i simbòlic. «És una programació molt variada i fem una crida a disfrutar d’ella i dels espais públics a l’aire lliure que l’acullen», ha afirmat Tello.

 

‘Cultura als Pobles’ té enguany un pressupost de 96.356,32 euros i arriba a les places i els carrers de Massarrojos, Benifaraig, Borbotó, Carpesa, Poble Nou, Cases de Bàrcena, Mauella, Benimàmet, Beniferri, Castellar-l’Oliveral, El Forn d’Alcedo, Faitanar, La Torre, Pinedo, El Saler, El Palmar, El Perellonet i La Punta.

 

Per tercer any consecutiu, col·laboren l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), amb un concurs i promocionant el cicle cultural; el Palau de la Música i la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL), amb el seu suport a la promoció de la música de banda, amb la incorporació dels concerts de banda com a activitats destacades de la programació

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *