Toni Saura: “Les nostres prioritats són generar ocupació, fomentar la igualtat, l’educació i la cultura i ser un municipi sostenible”

Què tal el canvi de regidor a alcalde?
Porte com a regidor de l’Ajuntament d’Alaquàs des del 2003. En l’àmbit de gestió no ho he notat tant perquè he manejat durant aquests anys moltes àrees a l’Ajuntament. On més he notat el canvi és que ara soc jo el que assigna les competències als regidors i qui pren les decisions. També he notat canvi al carrer, ara la gent quan em veu em para molt més que abans, per a explicar-me diferents qüestions.

Esperaves guanyar per majoria absoluta?
Jo soc una persona molt optimista, sempre crec que ocorrerà el millor que pot passar. Garantia de la majoria absoluta no tenia, però no descartava que no poguera ser. La veritat és que estem molt contents amb els resultats i sobretot afrontem aquesta legislatura amb molta tranquil·litat de saber que podrem tirar avant el nostre programa electoral i que avance sense necessitat d’haver d’arribar a pactar. La passada legislatura va ser dura, no teníem majoria absoluta i la resta de partits d’esquerra (Compromís, Podemos i EU) no van voler entrar en el govern ni en la Junta de Govern i, a més, posaven obstacles en temes importants. Va ser una legislatura difícil.

Ha creat noves regidories?
Hem creat la regidoria de memòria democràtica, que anteriorment no existia i creiem que és important donar-li visibilitat.
També hem creat la regidoria de benestar animal i la regidoria de medi ambient l’hem dita Desenvolupament Sostenible, un concepte més ampli.

Quines accions posaran en marxa en matèria de sostenibilitat?
Les administracions hem de ser exemplars contra el canvi climàtic. Des de l’àrea de Desenvolupament Sostenible impulsarem que la petjada ecològica de contaminació es reduïsca a Alaquàs a través de diverses mesures com: la substitució de les lluminàries per led. També afavorirem la implantació de vehicles híbrids i elèctrics. Tenim un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i al llarg de la legislatura posarem dues més. Instal·larem també diversos punts de control medi ambiental perquè mesuren la contaminació en el municipi. Hi haurà un al nucli urbà i un altre al polígon, i també posarem sistemes de control en els edificis municipals per a controlar aigua i llum. A més, tenim previst implantar un pla estratègic d’infraestructures verdes, posar espècies autòctones perquè la qualitat ambiental s’incremente. També a l’any que ve es podran el contenidor marró.

Quins projectes li espera a Alaquàs els pròxims anys?
El PGOU es va aprovar en el 2015 i ha suposat que hi haja tres sectors industrials pendents de desenvolupament. Ara s’estan desenvolupant dos d’ells, el sector 6 i el sector 7. Respecte al sector 6, es tracta d’una iniciativa de particulars. Es crearan dues parcel·les i en una d’elles anirà destinada a albergar una nau logística de més de 32.000 metres quadrats en una parcel·la de 45.000 i una inversió de 20 milions d’euros. Aquest projecte està en període d’al·legacions i si tot ix bé a finals d’any podem estar parlant del desenvolupament d’aquest sector que suposaria la creació de més de 100 llocs de treball.
D’altra banda, respecte al sector 7 esperem tindre diverses propostes de desenvolupament. Comptant amb aquests sòls industrials es pretén que acudisquen més empreses a la població i per tant es genere més ocupació.
Un altre dels nostres eixos de govern és la Igualtat. Posarem en marxa el Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats, que afecta a tot el municipi i que corregeix les desigualtats entre homes i dones en tots els sectors. Ja vam fer la presentació del Pla, ara estem en fase de diagnòstic, i creiem que en un any es podrà redactar.
I el nostre últim eix d’actuació és l’educació i la cultura. Tenim un important projecte de ciutat en aquesta línia i continuarem impulsant el Castell d’Alaquàs. Crearem el Patronat de Cultura, Patrimoni i Turisme d’Alaquàs amb un reglament per a potenciar el Castell i el turisme a Alaquàs.

Quin tipus de mesures posaran en marxa per a atraure turistes a la localitat?
És important donar a conèixer Alaquàs, ara mateix la gent es desplaça per a veure el Castell, però volem oferir una oferta cultural més àmplia amb recorregut pel barri antic, visita guiada al Castell i actuacions per als més xicotets.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *