Torna la Festa de la Carxofa d’Alaquàs

La plaça de la Constitució acollirà el proper diumenge 3 d’abril la cinquena edició d’aquesta festa organitzada per la Societat Gastronòmica El Cullerot i l’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa amb la col·laboració l’Ajuntament d’Alaquàs, la Unió Musical d’Alaquàs, Caixa Popular, Cerveza Tyris, Mediterránea Gastrónoma, Carmeleta i la colla de dolçainers d’Alaquàs. Una festa que s’ha convertit ja en tradicional a Alaquàs i que fusiona tots els elements que formen part d’aquesta celebració: la gastronomia típica de l’horta, la música, les arrels històriques i el Cant de la Carxofa d’Alaquàs.

La trobada s’iniciarà a partir de les 10 hores amb la participació de sis locals de restauració del municipi: Hotel Plaza, La Nova Terreta, Donna, La Cuina de Gemma, Bar Migter i El Clot. Tots ells elaboraran diferents tapes creatives que comptaran amb la carxofa com a principal ingredient i que seran venudes a preus populars fins a les 14 hores.

La música no faltarà a la cita. A les 12 hores del matí tindrà lloc un taller de veus per a totes les xiquetes i els xiquets que desitgen conéixer més a prop el Cant de la Carxofa. L’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa amb la col·laboració de Unió Musical d’Alaquàs, i amb l’objectiu de continuar amb la tasca de difusió i posada en valor, donaran l’oportunitat d’aprendre els principals trets d’aquesta composició musical i i tradicional del segle dèsset que és sense dubte una de les senyes d’identitat cultural més importants d’Alaquàs declarat enguany Patrimoni Local Immaterial. Per a participar en el taller cal inscriure’s en aquest formulari: https://www.alaquas.org/url/02q04t.

Com no podia ser d’una altra manera, la cita finalitzarà amb el repartiment a a preu popular de racions d’arrossos típics valencians que compten amb la carxofa com un dels seus ingredients destacats que seran cuinats per l’Associació Gastronòmica El Cullerot d’Alaquàs.

Cal destacar que durant tot el matí hi haurà animació infantil per a les xiquetes i xiquets així com un taller de gastronomia sostenible subvencionat per la Generalitat Valenciana.

Totes les novetats de la festa, les diferents tapes que s’oferiran i tota la informació necessària per a participar i accedir-hi es poden consultar al llarg d’aquests dies a través de la pàgina de Facebook oficial de l’Associació d’Amigues i Amics de la Carxofa https://www.facebook.com/amicscantcarxofaalaquas i de l’Associació Gastronòmica El Cullerot https://www.facebook.com/El-Cullerot-Sociedad-Gastron%C3%B3mica-1930624037179363/about.