Torrent celebra Sant Blai

Com cada any, Sant Blai cura la gola de tots els torrentins i torrentines que han gaudit de la festa en honor seu. Xiquets i majors han omplit el carrer de Ramón y Cajal de Torrent, on el santblaiets, les parades de porrat i la cassola de Sant Blai han estat molt presents.

 

La festa ha començat de bon matí amb la benedicció de pans i una missa a la parròquia de Sant Lluís Bertran. A les 11.30 hores, un total de 23 clavaris i clavariesses de Sant Blai, entre 3 i 5 anys, han desfilat en una cercavila acompanyats amb la música de la dolçaina i tabal des de la plaça de l’Església fins a la parròquia de Sant Lluís Bertran. Allí ha tingut lloc la missa major, on els clavaris i les clavariesses han estat abanderats per les tres mares: María Hurtado Blanquer, Inmaculada Puchades Vallejo i Leyre Moraga Ortiz que han portat la xiqueta del milacre: María de los Desamparados Sabater Furió.

 

Han volgut estar presents en este dia tant important l’alcalde Jesús Ros, acompanyat per una comitiva de la corporació municipal i per Alfred Boix, Diputat a les Corts Valencianes; Carlos Bielsa, alcalde de Mislata i President de la mancomunitat de l’Horta sud i Ramón Marín, alcalde d’ Albal.

 

La festa en honor a sant Blai culminarà amb la processó d’esta vesprada, que anirà des de la parròquia de Sant Josep fins a l’ermita. Tot seguit, es recitarà en vers i es cantaran els gojos.

 

Clavaris i clavariesses de 2016

 

La festa començà el dia 31 de gener amb la imposició de medalles als clavaris i clavariesses. Tot seguit va tindre lloc la Passejada del guió i la recitació en vers a l’arribada a la parròquia.

 

Clavariesses 2016: Sofía Pérez Sánchez, Sarah Moraga Ortiz, Elena Reginfo Company, Lucía Fernández Ruiz, Carla Oria de Rueda Puig, María Ubeda Romero, Lucía Pradillo Valor, María Clara García Zanón i Candela Mauri Barea.

 

Clavaris 2016: Nicolás González Martínez, Guillermo Carretero Fernández, Mario Navarro Belenguer, Raúl Pérez del Puerto, Vicente Simó Mollá, Juan Pablo García Zanón, Javier Soriano Rodríguez.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *