Torrent prepara la segona edició de les Festes Alternatives

Enguany fa 20 anys que Ovidi Montllor «se’n va anar a fer vacances», tal com ell mateix deia, i per a la II edició de les Festes Alternatives de Torrent s’ha dedicit homenatjar l’alcoià universal pels valors de llibertat i el referent ètic que representa i, així mateix, adopte el lema ‘Perquè vull’.
Les Festes Alternatives de Torrent estan organitzades per més d’una desena de col·lectius i entitats de la capital de l’Horta Sud que d’un temps a esta banda estan provoment i realitzant diversos tipus d’activitats amb un denominador comú: que siguen les persones les autèntiques protagonistes del propi desenvolupament social, cultural i fins i tot econòmic, ja que proposen que «una altra societat més humana, més justa, més lliure, més solidària, no només és possible sinó també necessària».
En aquest sentit, cal recordar que la primera edició de les Festes Alternatives de Torrent, que va tindre lloc l’any passat, va ser censurada en la seua quasi totalitat pel govern municipal, que, malgrat que les FAT no costarien ni un euro de diners públics i, de fet, no s’havia demanat cap subvenció a l’Ajuntament, va denegar els permisos d’ocupació de via pública, fet que va provocar una polèmica a la ciutat que va traduir-se en manifestacions amb una notable concurrència.
No obstant això, per a enguany les Festes Alternatives de Torrent amplien la programació i tindran una durada de tres dies. Es repetirà la Nit de Cantauros, que ja celebrarà enguany la VIII edició i retornarà a l’espai on va nàixer: l’Hort de Trénor. Però també s’organitzarà una marató de grups torrentins en la Plaça de la Llibertat i hi haurà una darrera jornada en la Plaça Unió Musical amb una fira d’entitats i artesania, amb activitats infantils i una cloenda musical.
En defiinitiva, les FAT es reivindiquen com un espai de cultura i oci de Torrent fet per torrentins i torrentines des de la base, amb el seu treball i la seua il·lusió, sense dependències de ningú, i des de la voluntat de treballar per una alternativa de llibertat.
Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *