Tot llest a Foios per a celebrar les festes falleres al màxim

Dissabte, 4 de març, Foios va donar el tret d’eixida a les Falles 2023 amb l’encesa de llums i el tradicional acte de la Crida.

Els carrers de la localitat acolliren la cercavila per a l’encesa de llums. A continuació, els veïns i veïnes de Foios es concentraren a la plaça del Poble per a donar principi a l’acte de la Crida, que comptà amb la participació de les Falleres Majors de les tres comissions del municipi: Falla Avinguda, Falla La Comunitat i Falla Màrtirs i Adjacents.

El regidor de Festes i Falles, Juan Antonio Pacha, va animar a tota la ciutadania a «participar d’aquest acte que dona la benvinguda a les Falles 2023». Així mateix, va recordar la importància de «trobar un equilibri entre la celebració i el descans veïnal perquè tots i totes gaudim d’una de les festes grans del nostre poble».

Les activitats tornaren amb la cavalcada de l’humor que discorrerà des de les 17:30 pels carrers de la localitat.

Dilluns, 13 de març, les tres comissions es concentraren a la Plaça del Poble per a la plantà de la Falla Municipal.

El 18 de març, serà el torn d’anar amb flors a la Mare de Dèu per demanar o agrair el seu empar i protecció. El recorregut serà pels següents carrers: Mare de Déu del Patrocini, Dr. Millán, Plaça del Poble.

A l’endemà, dia gran de les falles, a les 12 del matí, tindrà lloc la Missa en honor a Sant Josep. Al finalitzar, minimascletà a la Plaça del Poble per gaudir de la pólvora.

Ja a les 23 hores es donarà fi a les festes falleres cremant cada un dels monuments segons el següent ordre establert: Falla La Comunitat, Falla Avinguda-Plaça Rei En Jaume, Falla Màrtirs i Adjacents i, finalment, acudiren tots a la Plaça del Poble per a cremar la Falla Municipal, acomiadant les falles 2023 i donant la benviguda al nou exercici faller.