Tot preparat a Foios per a la Fira Comercial i la Fira Gastronòmica ‘Ben Cuit’

L’Ajuntament de Foios continua la seua aposta per la dinamització del comerç local. Així, els dies 10, 11 i 12 de juny, el municipi es prepara per a celebrar la XI Fira Comercial i la V Fira Gastronòmica ‘Ben Cuit’ a l’Albereda.

 

Com ha assenyalat el regidor de Cultura i Comerç, Juanjo Civera, «és un plaer tornar a retrobar-nos i dinamitzar, amb aquestes dues fires, a tants comerços i negocis locals. Tornar a fer poble durant aquests dies i acostar als veïns i veïnes activitats comercials, culturals, formatives i d’oci com les que hem preparat amb tant d’estima per a la Fira Comercial i la Fira Gastronòmica».

 

D’aquesta manera, la Fira Gastronòmica ‘Ben Cuit’ acollirà la ja tradicional Fira de la Tapa amb sis establiments participants que presentaran a concurs dues tapes cadascun. En total es repartiran cinc premis econòmics: 250 € per a la millor tapa; 150 € per a la proposta que aconseguisca el segon lloc; i 100 € per a la tercera. A més, s’entregaran 100 € per a la Tapa més Creativa; i 200 € per a la Millor Tapa del Públic. Totes aquelles persones que participen votant a la millor tapa entraran en un sorteig d’un dinar o sopar en algun dels establiments participants.

 

Però la Fira Gastronòmica va molt més enllà, i comptarà amb tallers de pastisseria per a xiquets i xiquetes, un taller de tast de vins o un taller d’elaboració de vermut casolà; així com activitats per a tots els públics, com un espectacle de màgia de la mà de Rubén Aparici, el divendres a la Casa de Cultura; l’espectacle musical ‘Tres a pèl & Esther Alonso’, el dissabte a la nit a la Casa de Cultura; o l’espectacle musical al carrer amb la Figarmònica, el diumenge al matí.

 

Els més menuts també podran gaudir de contacontes sobre alimentació equilibrada i teatre infantil de carrer sobre gastronomia.

 

Quant a la Fira Comercial, un total de 25 expositors oferiran al públic assistent una gran varietat de productes, que aniran des de calçat, roba o complements fins a material d’interiorisme, regals, llibres i molt més.

 

Com a novetat en l’edició d’enguany, s’ha organitzat una desfilada de moda, el dissabte a la vesprada, de la mà del ‘Vestidor de Valeria’, amb la participació d’altres establiments i negocis locals.

 

La fira, a més, comptarà amb ambientació musical, globoflèxia, repartiment d’orxata i sorteig de regals cada hora, entre altres sorpreses.