Tota la programació en honor a la Mare de Déu

Més de 700 parelles participaran este proper cap de setmana en la dansà amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats que, d’acord amb els grups de ball participants, es dividirà en quatre sessions.. En la Dansà Infantil, que començarà demà divendres a les 20 hores i comptarà amb la participació de la fallera major infantil de València, Sara Larrazábal, seran 216 parelles de xiquets i xiquetes de 47 comissions i tres grups de danses. A les 23 hores començarà la tercera edició de la Dansà de les Falles, amb la participació de la fallera major de València, Marina Civera, i la seua cort d’honor, en la qual intervindran 241 parelles de 51 comissions de falla, 12 més que l’any passat. A més dels tradicionals actes religiosos, València celebrarà el dia de la seua patrona amb un concert de la Banda Municipal, un castell de focs artificials i una mascletà.

 

L’endemà, dissabte 11 de maig, 110 parelles provinents de 14 grups de ball de diferents municipis valencians participaran a partir de les 18.30 hores en la Dansà dels Pobles, i altres 148 parelles ho faran hores més tard en la Dansà de la Ciutat, en la qual estaran representats 17 grups de ball de la ciutat, entre ells els grups fundadors d’esta tradició ja arrelada a la ciutat.

 

Per a l’organització de les quatre sessions de la dansà, l’Ajuntament ha comptat novament amb la Federació de Folklore i una comissió integrada per grups de ball de tots els perfils participants que s’ha responsabilitat de consensuar els protocols de participació per garantir la màxima presència de grups.

 

La programació continuarà amb la salve solemne a la Mare de Déu dels Desemparats a la seua capella. Seguidament, a les 23 hores, la plaça de la Mare de Déu serà escenari d’un concert de la Banda Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert.

 

CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS

 

L’escenari de la festa es traslladarà posteriorment al llit del Túria, a l’altura de les Torres de Serrans, on a les 24.00 hores començarà el castell de focs artificials a càrrec de Pirotecnia Valenciana, de Llanera de Ranes. En acabar el castell, a la plaça de la Mare de Déu, començarà la dansà amb la participació dels grups de la ciutat de València. Després s’oferirà un recital de l’Associació Cant Valencià d’Estil.

 

MISSA D’INFANTS, TRASLLAT I MASCLETÀ

 

Els actes del diumenge 12, començaran a les 5.00 hores amb la Missa de Descoberta de la imatge de la Mare de Deú a la seua capella. Tres hores més tard tindrà lloc la Missa d’Infants, a la plaça de la Mare de Deú, amb la participació de l’Orquestra Simfònica del Conservatori Municipal José Iturbi, dirigida per Vicente F. Chuliá Ramiro; la Coral Juan Bautista Comes, dirigida per Cristina Contreras; l’Escolania de la Basílica de la Mare de Deú dels Desemparats, i Miguel Bou com a tenor solista.

 

A les 10.30 hores s’iniciarà el trasllat de la Mare Déu des de la seua capella fins a la catedral pel carrer del Micalet, amb entrada per la porta dels Ferros, i a les 14.00 hores es dispararà una mascletà a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de la pirotècnia Caballer FX (Montcada).

 

A la vesprada, a partir de les 18.30 hores, la processó general discorrerà per l’itinerari següent: plaça de la Mare de Déu, carrer dels Cavallers, plaça del Tossal, carrer de la Bosseria, plaça del Mercat, avinguda de Maria Cristina, carrer de Sant Vicent, plaça de la Reina, carrer de la Mar, carrer de les Avellanes, carrer del Palau i plaça de l’Almoina.

 

 

 

TOCS DE CAMPANA MANUALS

 

A les 20.30 hores del dilluns 13, organitzada per la Fundació Bancaixa amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, tindrà lloc a la plaça de la Mare de Déu, la Ronda a la Mare de Déu, en la qual també participarà la Banda Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert; l’Orfeó Valencià, dirigit per Josep Lluís Valldecabres; el tenor Vicente Ombuena; la soprano Carmen Avivar, i el Grup d’Albades.

 

Cal destacar també els tocs manuals de campanes des del campanar nou de la catedral de València (la Torre del Micalet) que començaran demà, 10 de maig, i continuaran els dies 11 i 12 d’acord amb la programació i l’horari que es pot consultar en el programa que adjuntem amb esta informació.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *