Totes amb Burjassot proposa que el servei de les Escoles Infantils siga contractat directament pel propi ajuntament

La plataforma municipalista i ciutadana Totes amb Burjassot ha presentat una proposta al Ple Municipal perquè el servei de les Escoles Infantils de 0 a 3 anys municipals siga contractat directament pel propi ajuntament. Aquest servei, realitzat per dues guarderies, una en el carrer Isabel La Catòlica i una altra en la Carretera de Líria en el barri conegut com les 613 Habitatges, porta realitzant-se mesos en situació irregular i amb les professionals i treballadores sense cobrar.

Des de Totes amb Burjassot, han criticat una vegada més a l’equip de govern, format per PSOE i Compromís, «de la mala gestió pel servei de guarderies municipals». En la seua proposta, assenyalen que aquest servei portava contractat per una cooperativa des de fa aproximadament 30 anys, a la qual se li pagava pels seus serveis, però que des de juliol de 2018, el contracte de l’empresa amb l’Ajuntament de Burjassot no s’ha renovat, ni s’ha realitzat una pròrroga ni gens, la qual cosa ha portat al retard de l’obertura de l’any escolar i al fet que les treballadores dels centres estiguen sense cobrar. A més, des de la plataforma asseguren que les explicacions donades des de l’equip de govern han sigut nul·les, tant a la resta de grups polítics com a les famílies i a les pròpies treballadores, amb tota la inseguretat que açò comporta, de forma anàloga al succeït mesos arrere amb el Servei Psicopedagògic Municipal.

Així, Totes amb Burjassot proposa que s’opte per la mateixa solució que van demandar amb el Gabinet Psicopedagògic i contracten directament al personal necessari per a realitzar el servei mitjançant la convocatòria de places públiques de funcionariat. No obstant açò, la moció no ha sigut llebada al Ple Municipal del mes d’octubre per ser necessari un informe tècnic que valide la proposta. “No entenem que l’Alcalde paralitze la nostra proposta”, va dir Adrián Juste, portaveu de Totes amb Burjassot i regidor de l’Ajuntament. “Ell mateix va declarar a la premsa que la seua intenció era municipalitzar el servei, i ja tenim l’experiència viscuda amb el Servei Psicopedagògic. Per tant, sol·licitarem que la proposta es debata, ja que ha sigut registrada dins del termini i en la forma escaient”, va declarar. Així, des de la plataforma esperen que l’equip de govern entre en raó i decidisquen aprovar-la.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *