Tots els edificis municipals de Foios ja beuen aigua de l’aixeta

Tots els edificis municipals de Foios ja beuen aigua de l’aixeta. L’Ajuntament ha instal·lat un total de huit fonts d’aigua d’aixeta microfiltrada substituint, així, el vell sistema de fonts d’aigua embotellada. Amb aquesta iniciativa, ha explicat l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, «disminuïm la despesa econòmica que suposa l’aigua embotellada, però sobretot reduïm la petjada ecològica, ja que s’evita tant l’ús de plàstics, com el transport».

 

En total, s’han instal·lat huit fonts d’aigua d’aixeta en els següents edificis municipals: col·legis, el consistori, Serveis Socials, Serveis Municipals / Biblioteca, Policia, Llar de la Música, el poliesportiu i l’Escorxador /Espai Jove.

 

L’Ajuntament va traure a licitació la instal·lació i manteniment de 10 fonts d’aigua de l’aixeta, de les quals encara en falten dues per instal·lar. El sistema de filtrat que utilitza aquestes fonts li lleva duresa a l’aigua i n’elimina el gust a clor, aconseguint que la persona consumidora no note la diferència després del canvi de fonts.

 

Una mesura amb la qual l’Ajuntament de Foios aposta per un model de consum més responsable, molt més barat i equilibrat amb l’entorn.