Treballs per a restablir la normalitat després de les inundacions

El municipi es recupera de les conseqüències de l’episodi de pluja intensa dels dies 18 i 19 d’octubre. A més dels problemes habituals d’inundacions de carrers a la zona de la plaça Mariana Pineda i al túnel que enllaça amb el polígon de Rafelbunyol, s’han presentat incidències als camins rurals i parcel·les d’horta pel desbordament d’alguns ramals de la Reial Sèquia de Montcada.

També ha hagut dificultats al sistema elèctric d’algunes zones del nucli costaner. Es tracta vials amb un problema “estructural”, segons ha explicat Enric Palanca, alcalde de la Pobla de Farnals, perquè les instal·lacions han quedat obsoletes. En eixe sentit, l’Ajuntament ha destinat una partida econòmica per a invertir en la millora de l’enllumenat en carrers com l’avinguda de Neptú i l’avinguda Constitució, entre altres.

Però la qüestió més greu té a veure amb el fet que el polígon industrial de Rafelbunyol no hi ha separació del clavegueram, així com tampoc una correcta conducció de les aigües, el que provoca nombrosos problemes en molts carrers i habitatges de la Pobla de Farnals. “Hem intentat buscar solucions conjuntament amb l’actual govern de Rafelbunyol però de moment no hem trobat un suport concret en les institucions supramunicipals”, ha expressat Palanca, que ha manifestat que la Pobla de Farnals “no pot carregar amb un problema que s’origina en un altre municipi”. De moment, cap administració ha recolzat les iniciatives plantejades per a reconduir la situació. “La Unió Europea va denegar el projecte ‘Blue Line’ amb el qual apostàvem per millorar el sistema de drenatge a molts pobles de l’Horta Nord, i vam traslladar un projecte semblant a la Diputació, però no hem tingut cap resposta”, assevera l’alcalde. Està previst que en uns dies es concrete una reunió amb el Director General d’Aigües de la Generalitat per a seguir tractant aquest assumpte.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *