Un any més s’incrementa la participació de dones en la Cordà de Paterna

L’Ajuntament de Paterna, a través de la regidoria de Tradicions, Cultura i Foc, ha publicat el llistat dels tiradors i tiradores que participaran en la Cordà durant les Festes Majors.

En total seran 363 persones les triades per a tirar els 70.000 coets que, durant l’últim diumenge d’agost, ompliran de llum i olor a pólvora el carrer Major de Paterna durant la celebració de la Cordà, declarada Festa d’Interès Turístic Nacional el passat any.

Tal com ha assenyalat la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche “enguany s’ha mantingut l’augment en la participació de dones en la Cordà, que en sol dos anys s’ha incrementat en un 24% aconseguint les 52 participants d’aquesta edició”.

D’altra banda la regidora Periche ha recordat que “des de l’equip de govern treballem per a garantir la seguretat de tots els participants, que es tradueix en mesures concretes com l’augment dels dispositiu de seguretat amb més de 120 agents durant la *Cordà o la incorporació del braçalet lluminós que permet situar als tiradors durant l’acte, escurçant els temps en cas d’accidents”.

Finalment, Periche ha assenyalat que “els llistats de participants poden consultar-se en la pàgina www.paterna.es/rtcf, que l’Ajuntament ha creat per a facilitar als veïns i veïnes tota la informació sobre els actes de focs que es duen a terme en el municipi i on també s’inclou el lloc que ocuparen durant l’esdeveniment”.

A més dels llistats de la Cordà, els usuaris podran trobar els llistats dels llocs del coetòdromo, així com la relació de les persones que van passar l’últim curs CRE i que els permetrà participar en els principals actes de foc de les Festes Majors, com el Correfoc, el Cercaviles de Coets de Luxe o la Recordà.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *