«Un dels nostres objectius és tindre un poble més accesible per a les persones»

Entrevista a Conxa García Ferrer, alcaldessa de Picassent

Aquests dos anys han estat marcats per la pandèmia, quin balanç fa de la legislatura?

Tot i que encara queda un any de legislatura, podem dir que fins ara hem viscut uns anys atípics, marcats evidentment per la pandèmia que ens va sorprendre a tots i ha canviat la nostra forma de vida. Però des de l’Ajuntament sempre hem estat al peu del canó, treballant i adaptant-nos a les circumstàncies, fent front a tots els reptes que han anat eixint, sobretot en l’etapa del confinament, mesos que ara podem recordar com un malson però en els que, amb la col·laboració incondicional de la ciutadania, aconseguirem grans coses.

Ara bé, durant tot este temps de legislatura a l’Ajuntament no s’ha parat de treballar i des que finalitzaren les restriccions anem tornant poc a poc a  la normalitat, tranquils i satisfets perquè si mirem enrere hem fet una gran tasca i el més important de tot és que continuem amb il·lusió per portar endavant projectes que milloren la vida del poble.

 

Qué ha sigut lo més complicat de gestionar d’aquestos anys?

El més complicat ha sigut que les situacions eren sobrevingudes i això ens requeria una gran capacitat de resposta i ens ha obligat a ser més resolutius si cap encara. Però sempre, sense mirar les hores dedicades i amb esforç ho hem aconseguit. A més, la sort que hem tingut és que som un Ajuntament sanejat i hem pogut  dotar les partides que han sigut necessàries i crear-ne de noves per fer front a la COVID. Així, per exemple, no tardarem gens en augmentar exponencialment les ajudes d’emergència a les famílies sense recursos.

 

Quins projectes o mesures vol posar en marxa abans de la finalització de la legislatura?

 Fa uns mesos finalitzà la fase 2 de la remodelació de l’Ermita i el seu entorn amb l’adequació del parc infantil i la plaça Ausiàs March. Així que en quan es puga es portarà endavant la fase 3 i última que són les obres de renovació del carrer Calvari i Jaume I.

Per altra banda, dins del pla Edificant, avancen a bon ritme les obres de reforma integral del CEIP Sant Ignasi de Loiola, i les del col·legi nou, el CEIP Nº 4, estan a punt de començar després de licitar-se per segona vegada.

Per altra banda, la Conselleria de Política Territorial, ’Obres Públiques i Mobilitat acaba de traure a licitació la construcció de la passarel·la peatonal que creua el barranc de la Font de l’Omet, una infraestructura molt demandada des de fa anys i molt necessària per poder accedir en condicions dignes a la parada d’Omet de Metrovalencia.

A poc a poc, estem també semipeatonalitzant els carrers del casc antic, hem acabat ara el carrer Barraques i un tram de Cervantes, i esperem que prompte comencen les obres de reurbanització del carrer Canonge. Un dels nostres objectius és fer de Picassent un  municipi més sostenible i accessible. Tindre un poble per a les persones i no per als cotxes. Així que a la nova visió estètica dels carrers afegim amplis espais per a més seguretat dels vianants.

A més, gràcies a una línia de subvencions de Fons Europeus, dins  l’EDUSI, estem tramitant les sol·licituds per portar endavant la reforma de diversos edificis de vivendes socials que tenim en el poble. Un projecte que milloraria enormement la qualitat de vida de les persones més vulnerables.

 

Tornarà a presentar-se a les eleccions?

Bé, això és una decisió col·lectiva que hem de decidir des del partit. Encara queda un any i el que sí que puc dir-te es que encara em trobe amb forces per continuar.

 

En cas afirmatiu, com afrontaria una nova legislatura?

Sempre amb optimisme i sempre amb la mateixa meta: millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes