Un nou èxit de l’escola d’estiu de Meliana

Enguany, l’Escola d’Estiu i l’Estiu Urbà de Meliana han assolit un nou èxit pel que fa a la participació, la programació i els continguts, i la satisfacció de les famílies. Durant tres setmanes, 451 xiquets, xiquetes i joves han realitzat una gran quantitat d’activitats al voltant del lema “Cuidant Meliana, cuidem el planeta”. Una temàtica molt ambiental per a potenciar els valors de la sostenibilitat entre la població més jove de Meliana però amb la finalitat també de conscienciar les famílies i el poble.

Així, la regidora de Joventut, i també de Medi Ambient, Rosa Peris, explica “en aquesta legislatura, els temes ambientals i de sostenibilitat tindran una presència molt destacada en les accions de govern d’una manera molt transversal. L’escola d’estiu d’enguany n’és un exemple”. S’han treballat temes de la quotidianitat com ara què cal fer amb els residus que generem en el nostre dia a dia a les cases, a l’escola, a la faena pel que fa a la recollida selectiva i el reciclatge; o l’ampli ventall de possibitats que hi ha en la reutilització dels residus i en donar-los un ús nou. També s’ha treballat l’entorn urbà i l’entorn de l’horta, paisatge de Meliana. I, evidentment, els aspectes que hui són actualitat al món pel que fa a la crisi i els perills del canvi climàtic i els moviments mundials per a combatre’l, com ara les mobilitzacions juvenils dels Fridays For Future. Tot, per mitjà de tallers, jocs, contacontes, audiovisuals, música i molta diversió d’estiu en què els jocs d’aigua, la piscina i els esports també han estat presents.

Del total de participants, 46 són joves voluntaris i voluntàries que, alhora que fan activitats pròpies i adreçades a la seua edat i les seues preferències, fan una tasca de suport i també formativa molt important dins de l’estructura de l’escola d’estiu. Com recorda la responsable de l’àrea “es tracta d’un programa educatiu d’estiu molt complet que està molt ben valorat i que l’Ajuntament cuida d’una manera molt especial”. Així, l’organització està al càrrec de l’Institut Municipal de Cultura. Sota la direcció de les tècniques de Cultura i de la Biblioteca, s’ha conformat un equip amb dos coordinadors, 18 monitors i monitores, 3 especialistes esportius, 6 becaris del programa la Dipu et beca, 5 monitors en pràctiques i 4 monitores per a xiquets amb necessitats educatives especials. Perquè, com diu Peris, “és un programa que dona resposta a tot el municipi i que pretén també garantir la conciliació oferint el servei d’escola matinera i de menjador”.

Una prova de la bona acceptació de l’edició d’enguany de l’escola d’estiu ha sigut les més de 13.000 visualitzacions que ha tingut el vídeo de conscienciació gravat pels participants mateix. En tres minuts i mig reflexionen sobre els aspectes de la sostenibilitat i les agressions quotidianes a l’entorn i al planeta. Un vídeo compartit per 182 persones i amb nombrosos m’agrades en les xarxes socials.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *