Un taller gratüit ajuda a 40 dones de Quart de Poblet a conèixer-se a si mateixes

Un taller gratuït de la Casa de la Dona de Quart de Poblet ajuda un grup de 40 dones del municipi a conèixer-se a si mateixes, a saber qui són i també d’on vénen, amb l’objectiu que arriben a detectar les seues potencialitats i aconseguisquen traure “l’esplendor interior que tenen”, segons expliquen des d’aquest servei, dependent de la Regidoria d’Igualtat, que dirigeix Cristina Mora. 

El taller es perllonga de desembre fins a maig i s’estructura en sessions setmanals, els dilluns, dirigides per la psicòloga de la Casa de la Dona, Mª José Rodrigo, que presta també el servei municipal gratuït d’atenció psicològica a dones. 

A través de diferents dinàmiques, es persegueix que cadascuna de les participants escriga la història de la seua pròpia vida, identificant les habilitats i les inquietuds que té i, també, les pors i les barreres, autoimpostes o producte de l’educació i les circumstàncies viscudes, que els impedeixen desenvolupar-les i gaudir-les. La meta final és que isquen enfortides d’aquest taller i puguen seguir creixent personalment i afrontant reptes, tinguen l’edat que tinguen. 

Entre les dinàmiques de treball que s’organitzen destaca una que va unida al poder evocador i terapèutic de la música. Cada usuària d’aquesta activitat tria una cançó que vaja associada a un moment positiu i bonic de la seua vida. En cada sessió, dues dones comparteixen aquesta vivència i la cançó amb la resta, percibint emocions positives i obrint-se a les altres. 

A través de vídeos, lectures, treballs artístics i altres formes d’expressió, es trasllada a les participants a etapes anteriors de la seua vida, especialment la infància, en una regressió que els ajudarà a comprendre millor algunes de les decisions que van prendre, trets de la seua personalitat o, fins i tot pensaments i percepcions erronis, que els han dificultat desenvolupar-se i que han de deixar de ser una excusa per a no fer allò que desitgen realment fer. 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *