Un viatge en el temps al Torrent més cinematogràfic

Coincidint amb l’aniversari de l’autorització d’obertura del primer cinema a Torrent, el Cervantes, dins de la programació preparada per a commemorar esta efemèride, l’Ajuntament de Torrent va proposar dijous de vesprada als seus veïns i veïnes un viatge en el temps amb què descobrir els canvis en les nostres vides i en la ciutat a través del cinema. En primer lloc, un Ford Mustang va arribar a l’edifici Metro amb ballarins i ballarines que van interpretar algunes coreografies de diferents pel·lícules conegudes. A continuació, al més pur estil de Hollywood, tots els assistents van desfilar per una elegant catifa roja per a accedir a l’EMAT, on va tindre lloc la inauguració de l’exposició “Una història del cinema de Torrent” i la presentació del llibre El cine en Torrent 1911-1996.

El regidor de l’Àrea de Cultura Alfred Costa va explicar durant l’acte el vertader sentit d’esta mostra: «Hem volgut fer, per a commemorar una efemèride centenària, un bon regal a tots els amants del cinema, als que l’estimen com a professió, als que l’estimen com a espectadors i sobretot a aquells que enyoren l’època daurada del seté art a la nostra ciutat i de la qual tenim una bona mostra en esta exposició». A més, va remarcar el compromís del consistori de continuar “fent cultura i vertebrant el territori” perquè l’exposició i el llibre presentats són “una producció local però pensada de manera global”.

A l’acte hi van assistir a més de membres del Consell Municipal de Cultura i de diferents associacions culturals i festeres de la ciutat, el subdirector de CulturArts i un membre de l’Associació de Premsa Estrangera a Hollywood, encarregada d’atorgar els prestigiosos Globus d’Or. Tots ells van fer una mirada al passat al costat d’un gran nombre de torrentins i torrentines contemplant esta exposició creada a fi de recuperar el capítol de la història torrentina en què Torrent era un referent en les sales de cinema. L’exposició ens mostra la màgia del cinema en la ciutat contemplant cartells originals, butaques dels antics cinemes, fotografies de gran format, bobines i projectors o vestits d’artistes de reconegut prestigi nacional, sense oblidar-ne una part important: la col·lecció de programes de mà originals aportats per Enrique Carratalà i que formen part del llibre presentat, del qual s’han imprés 500 exemplars. A més, s’enviarà a institucions, universitats, fundacions o instituts d’estudi vinculats al cinema i la seua història ja que es tracta d’un document de consulta per a tots els amants del cinema en particular, de l’audiovisual en general i per descomptat dels qui consideren el cinema i totes les arts que l’envolten un llenguatge amb què canviar la vida de les persones. L’Ajuntament el penjarà en la pàgina web perquè puguen descarregar-lo els qui hi tinguen interés i que hi puguen accedir des de qualsevol part del món.

L’alcalde Jesús Ros també va prendre la paraula durant l’acte i va voler destacar tot el que va suposar el cinema durant tants anys per a molts torrentins i torrentines: “Aportà experiències que a molts els han canviat la vida i enriquí culturalment i personalment les nostres vides”.

Les activitats d’este homenatge més properes al cinema són la projecció esta vesprada a l’EMAT de la primera pel·lícula estrenada a Torrent (al cine Cervantes), La vie et la passion de Jésus-Christ, i la concentració de vehicles clàssics de diumenge al peu de la Torre, en què una selecció de cotxes de pel·lícula seran els protagonistes. A més, diumenge a les 12.00 h els xiquets podran mirar la pel·lícula Epic : El món secret a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *