Una ‘mascletà’ per les dones

La ‘mascletà’ del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha sigut disparada per una dona pirotècnica, com ja és tradició. La Pirotècnia Martí ha sigut l’encarregada de l’espectacle de focs. Amb motiu d’esta data, el balcó municipal ha acollit diferents dones de la política, de l’esport i de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, qui junt a les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, les seues corts d’Honor i representants de la Corporació, han gaudit de la mascletà de Reyes Martí.

 

La disparada, a càrrec de Reyes Martí, ha estat caracteritzada per les reivindicacions feministes en referència al Dia Internacional de la Dona, com el fum negre per les dones assassinades per violència de gènere i el fum morat, color representatiu d’esta jornada. La pirotècnica, natural de Borriana, ha tornat a ser l’encarregada de dissenyar la mascletà en el 8 de març, com porta fent des de 2004, amb l’única excepció de l’any passat, que va disparar el dia 19, a més de la Nit del Foc i la Cremà, sent la primera dona pirotècnica a dur-la a terme.

 

La mascletà ha comptat amb la presència de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez; la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Marina Such; la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, Marina Sánchez; la mantenidora de la Fallera Major de València, Rosángeles Valls, així com la plantilla del Levante UD Femení.

 

De la mateixa manera, han acudit al balcó municipal diferents representants de l’ONCE, que han participat en l’acte de presentació dels cupons del 8 i 19 de març, entre elles la vicepresidenta del Consell General, Patricia Sanz, i la subdelegada territorial ONCE CV, Belén Boronat; així com una representació femenina de la Policia Local, Policia Nacional, Protecció Civil, Bombers i Guàrdia Civil.

 

També han assistit com a espectadors al balcó municipal representants de les comissions falleres Plaça de la Moreria, Andrés Piles Ibars-Salvador Tuset, Enginyer Josep Sirera-Pio IX, Rubén Darío-Fray Luis Colomer, Ciutat de Córdoba-Vicente Tomás Martí i Luz Casanova-Padre Espasa, així com de les Juntes Locals Falleres de Borriana, Almussafes i Catarroja.

 

DEMÀ, PIROTÈCNIA AITANA

 

Demà, dissabte 9 de març, l’encarregada de disparar la mascletà serà Isabel Benavent de la Pirotècnia Aitana, fundada en 2007, i que té presència en la plaça de l’Ajuntament des de 2011. L’espectacle estarà format d’una banda tradicional i una altra digital, amb tres conjunts, cinc retencions i cinc passades més el terratrémol final.

 

Com a convidats de la mascletà de demà, el balcó municipal acollirà al president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler; així com actors i actrius de l’obra La Família Addams, que es representa en el Teatre Olympia.

 

Demà el balcó municipal comptarà amb convidats de les comissions falleres l’Alcota-Sagunt, Pio XII-Jaume Roig, Alfara Patriarca-P. Gil Sumbiela, Santiago Rusiño l-Conde Lumiares, La Vall d’Albaida-La Canal Navarres, Hort Sant Valero-avinguda de la Plata, així com representants de les Juntes Locals Falleres de Godella, Alberic, Carcaixent, Cullera, Gandia i Alzira.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *