Una setmana d’activitats al voltant del Dia de la Infància i l’Adolescència

La Pobla de Farnals organitza tallers, jocs i una gran festa per a celebrar el 20 de novembre

Cada 20 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Infància, en record de la signatura de la Convenció sobre els drets dels xiquets i les xiquetes en 1989. A l’Ajuntament de la Pobla de Farnals fa ja alguns anys que s’han desenvolupat polítiques actives per a la protecció i escolta dels més joves del poble, amb la creació del Consell de la Infància i l’Adolescència Municipal (CIAM) i la declaració de la localitat com a Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef.  Des de la regidoria d’Infància i Joventut, encapçalada per Dolors Fontestad, s’ha organitzat una programació d’activitats al voltant del 20 de novembre per tal de donar visibilitat a la celebració “i fer entendre a la ciutadania que els xiquets i les xiquetes de la Pobla tenen molt a dir”. “Ells i elles representen el futur del nostre poble; hem de protegir-los, escoltar-los i promoure accions específiques amb les quals se senten identificades”, ha manifestat la regidora.

Així, el mateix 20 de novembre, commemoració del Dia de la Infància i l’Adolescència, tindrà lloc una gran festa a la Plaça Tomás y Valiente, amb iniciatives lúdiques proposades pels mateixos xiquets, xiquetes i adolescents en una consulta prèvia. Concretament, del 25 al 29 d’octubre l’alumnat de primària del CEIP Cervantes va participar en una enquesta elaborada pel CIAM per tal d’organitzar l’activitat. Tindrà lloc entre les 11 i les 14 hores i de vesprada de 16 a 18 hores, i hi haurà contacontes, actuacions de màgia, un circuit de psicomotricitat per als més menuts, un espai de joc familiar amb divertijocs  i jocs de taula gegant, a més de les instal·lacions lúdiques triades en la consulta, com son jocs de fira, un ‘wipeout’, un laberint unflable amb carretó i un llit elàstic.

La regidoria ha organitzat altres activitats complementàries per a commemorar el Dia de la Infància. Del 17 al 26 de novembre s’exposaran a la casa de la cultura les obres creades pels xiquets i xiquetes del Club d’Oci al Taller d’art plàstic. L’objectiu de la iniciativa ha estat recollir materials i elaborar escultures per reivindicar el consum excessiu de plàstics, en consonància amb el projecte de ‘La Liga por la Tierra’ d’Unicef per a treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

D’altra banda, les aules de cinqué i sisé de Primària del CEIP Cervantes, participaran del 15 al 23 de novembre en l’activitat de dinamització al voltant de l’exposició Drets de la Infància i l’Adolescència que ha organitzat l’Àrea d’Infància i Adolescència del consistori. El divendres 19 de novembre a la Plaça de la Generalitat a partir de les 16 hores hi haurà xocolate per a berenar i es realitzarà una exhibició i un taller de Ball Llatí i de ball urbà de Hip Hop, aquest últim organitzat per la regidoria de Benestar.

Per a culminar, l’Ajuntament de la Pobla de Farnals se sumarà a la iniciativa que impulsa Unicef d’il·luminar de blau un dels edificis emblemàtics, en el nostre cas l’edifici de l’Ajuntament, quedarà envoltat per una llum blava el 20 de novembre a partir de les 19 hores.