Veïns i veïnes de la Coma denuncien que fa anys que l’Ajuntament no neteja algunes places públiques del barri

Compromís per Paterna alerta que amb l’excusa que són propietat de l’EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) són els mateixos veïns i veïnes els que han d’assumir la neteja quan la situació és insostenible

 

Veïns i veïnes del barri de la Coma han traslladat a Compromís la situació d’insalubritat en la qual viuen especialment en les places situades entre el carrer Carcaixent i el carrer Morella. “Fa anys que l’Ajuntament no les neteja i és el mateix veïnat el que ha d’assumir aquesta tasca. Les places, com les vivendes que tenen al voltant, són propietat de l’EVha (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) però no són places tancades i privades sinó públiques, obertes a la ciutadania i, per tant, la seua neteja hauria de ser assumida per l’Ajuntament com la resta de carrers”, argumenta la regidora de Compromís per Paterna Neus Herrero.

 

“L’excusa que els aplega als veïns i veïnes és que les places són propietat de l’EVha, açò sumat i a què el barri continua sense estar recepcionat per l’Ajuntament, pel fet que l’equip de govern socialista va paralitzar el procés de recepció del barri dut a terme per Compromís la legislatura passada, fa que al final per uns i altres el veïnat de La Coma es trobe en un estat d’indefensió perquè han de viure envoltats de brutícia, ja que fa anys que les places no es netegen. Fins i tot en la situació de pandèmia que hem patit, han sigut les mateixes veïnes les que han eixit a netejar quan la situació era insostenible, mentre el nostre alcalde s’omplia la boca amb vídeos promocionals de com de neta i desinfectada que estava Paterna”, indiquen des de la formació valencianista

 

Manifesta Neus Herrero que “a més a més, el veïnat també ens ha traslladat l’estat lamentable que es troben les oliveres, anys sense ser podades, i les poques papereres que l’Ajuntament va posar fa anys es troben oxidades, amb perill per als xiquets i xiquetes i, on una vegada més, han de ser els mateixos veïns i veïnes els que han de canviar les bosses de manera regular.

 

“Des de Compromís per Paterna no entenem com en un barri vulnerable com és la Coma no només no s’intensifica la neteja sinó que a més passen anys i anys sense que espais públics del barri siguen netejats més enllà de la voluntat dels veïns. Demanem que es pose en marxa un pla de xoc de veritat, i que tots els espais del barri es netegen amb assiduïtat per evitar que passen anys sense netejar com este cas o mesos com habitualment ocorre en algunes zones del barri. També demanem a l’equip de govern socialista que es coordine amb l’EVha i deixe de boicotejar la recepció del barri que tothom sap que és més que necessària”, conclou la regidora de Compromís.