Veïns de totes les edats inicien les festes a peu amb la romeria al Cabeçol a Puçol

Un any més, l’últim diumenge d’agost es va celebrar la romeria al Cabeçol, un breu pelegrinatge a la muntanya on va ser descoberta la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, després convertida en patrona de Puçol, en la que els veïns recorren a peu la distància des de l’església dels Sants Joans fins al terme municipal d’El Puig, acte religiós que suposa l’inici de les festes patronals de cada mes de setembre.

Com ja és habitual, els veïns omplien la parròquia dels Sants Joans per a assistir a la benedicció del detall que s’entrega als pelegrins, i que enguany per primera vegada és una polsera retolada amb la frase “Romeria al Cabeçol, Puçol 2017”. Després de la benvinguda i la benedicció, a càrrec del sacerdot Ismael Ortiz, els romers van anar arreplegant la seua polsera de mans de la Confraria Mare de Déu al Peu de la Creu i va començar, poc després de les 7 del matí, el viatge als orígens de la festa, el Cabeçol.

Precedits per la Policia Local i acompanyats pels voluntaris de Protecció Civil i una ambulància, els pelegrins van recórrer part del nucli antic, el Caminàs, el carrer Vicente Ros i després la Via Xurra fins a arribar al terme municipal d’El Puig i pujar al Cabeçol. Veïns de totes les edats entre els participants, inclosos representants de l’Ajuntament de Puçol, de la Confraria i dels festers, que tancaven la llarga marxa.

La muntanyeta del Cabeçol es queda xicoteta en els últims anys per a rebre els participants, d’ací que alguns hagen de seguir la celebració des de les escales o en la contornada de l’esplanada situada en la cima, on es troba l’altar per a la missa que rendix homenatge a la troballa en 1570 de la imatge de patrona a càrrec de Pere Munyoz.

Però abans d’homenatge a la patrona, tocava complir amb la tradició: els menors batejats durant l’any són cridats a l’altar i són presentats a la imatge de la patrona, alhora que reben la panyoleta i un diploma de “benvinguda” entregats per la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Creu.

Finalment, la missa amb què donen començament els actes religiosos organitzats per la confraria i els festers per a les festes d’enguany. Una missa que un any més va ser oficiada per Ismael Ortiz i Vicente Gozálvez, els sacerdots de les dos parròquies de Puçol, els Sants Joans i Santa Marta.

A ells es va sumar el diumenge 27 d’agost Daniel Juan Tortosa, que ha estat vivint i col·laborant els últims mesos en els Sants Joans, després d’haver finalitzat a Roma el doctorat en Dret Canònic. Va ser el seu últim acte en la població abans d’incorporar-se el dissabte 2 de setembre com a rector de Benaguasil i docent en la Facultat de Dret Canònic.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *