Vicent Sales, triat síndic de la Pobla de Farnals de la Reial Séquia de Moncada

Després de 12 anys, la Pobla de Farnals torna a tindre representació pròpia en la Reial Séquia de Moncada. Vicent Sales, el futur síndic, que prendrà possessió pròximament, ha estat triat pels propietaris dels terrenys de cultiu de la nostra localitat en les eleccions que tingueren lloc el passat 7 de gener en l’Ajuntament.

La institució, que regula un dels sistemes hidràulics més antics de la Comunitat, es regix per uns estatuts des de l’any 1268. Les ordenances especifiquen que el nostre terme pot comptar amb una sindicatura pròpia cada 15 anys, per un termini de tres exercicis. La resta de temps és el representant del Puig qui assumix les tasques en la Pobla de Farnals.

És, per tant, un moment important per als llauradors i llauradores de la localitat, donat que les seues reivindicacions podran ser canalitzades de manera més directa a través de Vicent Sales. “Un dels aspectes que més preocupa als propietaris dels camps en la Pobla és la presència de plagues de rates i conills, que de vegades arriben fins i tot a les cases més properes a l’horta”, ha expressat el futur síndic, qui ha matisat que una part del problema radica en el gran nombre de terrenys abandonats on creix la mala herba de manera descontrolada. En este sentit, Sales ha agraït la tasca realitzada per la Policia Local, que ha elaborat un inventari de les parcel·les en mal estat perquè l’Ajuntament prenga mesures que poden derivar en la imposició de sancions administratives. “La implicació del Consistori amb els llauradors és patent, com es pot veure amb la gran efectivitat de la Unitat de Vigilància Rural, que ens ajuda molt a previndre i evitar els robatoris de cultius”, ha destacat el nou representant.

L’alcalde de la localitat, Enric Palanca, li ha desitjat una bona sindicatura a Vicent Sales, a qui ha convidat a formar part del Consell Agrari Municipal perquè entre tots es puguen fer efectives les demandes dels treballadors de l’horta de la Pobla de Farnals.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *