Villa Eugenia alberga un emotiu lliurament de premis del Concurs de Microrelats de Godella

El Centre d’Arts Villa Eugenia va albergar divendres passat el lliurament de premis de la sisena edició del Concurs de Microrelats de Godella, que va convocar la Regidoria de Biblioteca i Promoció del Valencià dirigida per Tatiana Prades. L’obra en llengua castellana titulada «El sicario», d’Antonio García Peralta, i el treball en valencià «Jo can, Pep», de Samuel Del Amor Macías, van ser les obres guanyadores del certamen.

 

Les restriccions provocades per la crisi sanitària provocada per la COVID-19, va impedir que alguns dels finalistes acudiren a l’esdeveniment perquè els desplaçaments a altres autonomies no estan permesos. Malgrat això, l’esdeveniment va resultar un èxit per la proximitat dels assistents i la càrrega emocional que comporta el lliurament dels premis.

 

El certamen, en el qual van participar un total de 148 obres, va destacar per la gran qualitat dels escrits presentats. De fet, el jurat va explicar que la crisi sanitària que estem vivint es va veure reflectida en obres fosques i en les què el dolor o la por apareixia reiteradament.

 

Tatiana Prades, regidora de Biblioteca i Promoció del Valencià, va agrair a tots els presents l’assistència a l’esdeveniment i les seues ganes per continuar mostrant la seua creativitat en estes obres curtes: «Malgrat la pandèmia, la capacitat dels participants no s’ha vist alterada i de nou s’han presentat prop de 150 relats, com en edicions prèvies. Des de l’Ajuntament de Godella només podem agrair les ganes, l’esperit creatiu i la qualitat literària a tots els que han participat»,

 

Així mateix, la regidora va recalcar que, encara que no han pogut estar present tots els finalistes, «el llibre editat per l’Ajuntament amb totes les obres seleccionades és la major recompensa per a ells, els grans protagonistes d’este certamen que continua amb un gran poder de convocatòria entre els escriptors».