«Volem que la nostra ciutadania tinga la neteja viària que mereix»

Entrevista Mª Carmen Marco, alcaldessa de Tavernes Blanques

 

Com ha sigut la legislatura marcada per la Covid?

La legislatura de la COVID-19 ha sigut sens dubte la legislatura on les nostres vides es van paralitzar. Recorde el cap de setmana on es va declarar l’Estat d’Alarma i com alguna cosa que a simple vista no es pot veure s’havia convertit en un enemic a combatre. Vaig sentir por per la meua família i per la ciutadania del nostre municipi. Ara, i vist des de la perspectiva que et dona aquesta època post pandèmica, ha sigut una carrera de resistència amb jornades maratonianes pegada al telèfon i amb l’administració en alerta en qualsevol moment.

Dels projectes que s’han dut a terme aquests anys, quins destacaria?

Em quede amb les accions principals del nostre ajuntament durant la pandèmia perquè crec que ha sigut el moment crucial on els nostres veïns i veïnes més ens han necessitat. La primera d’elles va ser ajudar a aquells grups considerats de risc amb el programa de voluntariat “La vida és bella” que portava menjar, productes de primera necessitat i medicaments a aqueixes persones que no havien d’eixir al carrer i així protegir-los. La segona va ser el repartiment de màscares en tots els domicilis del municipi com a primer recurs perquè les famílies pogueren eixir al carrer i així adquirir més per a protegir els seus. La tercera va ser la preparació del municipi a la situació on es van efectuar reiterades desinfeccions, es va disposar de personal extra per a la neteja dels col·legis i personal extra per a garantir les distàncies de seguretat en els menjadors escolars. Per a finalitzar vull destacar la tasca del personal de l’Ajuntament, especialment de tots aquells que van passar dies maratonians atenent la ciutadania des de casa o fins i tot des de “videollamadas”; així com dels voluntaris de Protecció Civil, Càritas Parroquial i “La vida és bella” i a la Policia Local que ha sigut guardonada per part de la Generalitat Valenciana amb una felicitació pública a títol col·lectiu per la seua exemplar actuació en l’Estat d’Alarma.

L’any que resta fins a les eleccions quines iniciatives desenvoluparà en el municipi?

Ara toca encarar aquest any post pandèmic intentant executar el major nombre d’inversions possibles. Tenim dues fonts de finançament per a executar aquests projectes: el pla provincial d’inversions i el romanent de tresoreria. Volem escometre una rentada de cara dels parcs i jardins del municipi, més enllà del manteniment habitual, per a renovar els seus espais i guanyar en qualitat urbana. D’altra banda, volem repintar tot el municipi, renovar tota la senyalística incloent la semafòrica i escometre el reasfaltat en els punts en els quals pitjor estat es troba la calçada.

I per a finalitzar, volem escometre la millora del contracte de neteja viària que vencerà la seua duració de 10 anys en breu i que va realitzar el Partit Popular amb Arturo Ros com a alcalde. Aquest municipi ha acusat durant 10 anys d’una neteja deficient que no mereixen els nostres ciutadans en una de les herències que em vaig trobar en arribar a l’alcaldia. Després d’estudiar la seua rescissió i trobar-nos amb la possibilitat d’indemnitzacions milionàries que no podia afrontar aquesta administració, hem suplit les mancances amb el poc marge que ens ha donat aqueix contracte. Ara toca estudiar-ho, millorar-ho substancialment i licitar-ho perquè quan s’adjudique la nostra ciutadania tinga la neteja que mereixem.

Tot això ho executarem dins de les nostres pròpies competències, però continuarem treballant amb la Generalitat Valenciana per a començar les obres del nou col·legi que unificarà infantil i primària. Els nostres col·legis són genials, però és imperatiu tindre la visió que els nostres xicotets i xicotetes puguen gaudir d’un col·legi del segle XXI per a educar a la ciutadania del futur, la que ha de vindre, que ha d’avançar i fer progressar la nostra societat.

Som conscients del temps que ens ha deixat la pandèmia i que tots aquests projectes s’han hagut de veure posposats per la COVID-19, però ha tocat i toca donar l’extra per a poder finalitzar el major nombre possible de projectes en el poc temps que tenim.

 

Es tornarà a presentar a les eleccions?

Sí, considere que part del meu projecte per al qual em van triar els meus veïns i veïnes no està desenvolupat a causa de la paràlisi pandèmica. He de tirar en davant allò que considere capital, d’una banda són els projectes que abans he esmentat, sent exemple la finalització del nou col·legi o del contracte de neteja; i per una altra banda he de desenvolupar i millorar el projecte que portàvem en el nostre programa electoral de cara al fet que en 2023 siguem la candidatura que portarà a Tavernes Blanques cap al futur.