Vols que Paterna creu un cens d’ADN dels gossos?

L’equip de govern socialista vol aconseguir que els carrers de Paterna estiguen lliures de caques canines i considera que una de les fórmules més senzilles i efectives d’aconseguir-ho és la creació i implantació d’un cens d’ADN caní.

 

Per a açò, i amb la finalitat de fer partícips als veïns i veïnes de les decisions municipals, en general, i d’aquest problema i de la seua solució, en particular, l’Executiu de Sagredo vol organitzar una consulta ciutadana per a saber si els paterneros i paterneras volen o no que l’Ajuntament de Paterna elabore un cens d’ADN caní.

 

Per a donar la major participació possible a aquest procés consultiu, l’Equip de Govern ha convocat per a la setmana que ve diferents reunions amb FAVEPA, els portaveus polítics i l’Associació de Veïns de Campament, pionera en el municipi a reivindicar la lluita contra aquest problema, per a explicar-los el projecte i els avantatges del mateix.

 

I és que els excrements de gos en la via pública s’han convertit en els últims anys en una de les queixes veïnals més generalitzades a Paterna juntament amb els orines de les mascotes, un altre problema que també preocupa a la ciutadania i per al qual l’Executiu local també preveu obrir el debat.

 

“Per això, una de les prioritats de l’equipo de govern és aconseguir que els carrers de Paterna estiguen sempre en les millors condicions de neteja i salubritat i açò s’aconseguirà, no solament millorant la seua neteja i manteniment, sinó també atallant el problema de la brutícia canina en la via pública dissuadint als seus amos de comportaments incívicos.

 

Respecte al cens d’ADN caní que proposa l’Executiu local, es tracta d’un procés senzill i eficaç que constaria de dues fases. En una primera fase s’obtindria l’ADN i el perfil genètic dels cans mitjançant l’extracció sanguínia i es crearia una base de dades i, en una segona fase, tindria lloc la recollida i enviament, per part de personal autoritzat del consistori, de mostres de femta oposada en els carrers i extracció de l’ADN a la mostra, comparació amb la base de dades i enviament de resultats.

 

Aquest servei permetrà que Paterna dispose d’unes dades censales, fiables i assegurances, de tots els cans del poble i dels seus respectius propietaris, una petjada genètica que a més de facilitar una posterior sanció administrativa a l’amo infractor, entre altres coses.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *