Voluntariat d’arqueologia per a joves a Manises

Ja s’ha iniciat el camp de voluntariat juvenil de treballs d’arqueologia al barri d’Obradors que l’Ajuntament de Manises va aprovar fa uns mesos al ple municipal.

Es tracta d’una activitat d’una durada de dues setmanes, del 30 al 14 de juliol, promoguda per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), sota la direcció de l’Associació de Ceramologia i a la qual participen 25 voluntaris de 15 a 17 anys provinents de tota Espanya que s’encarregaran de desenvolupar un projecte de treball que tindrà efectes positius sobre la comunitat de Manises.

Durant l’edat medieval la ceràmica de reflex metàl·lic i de decoració en blau que es produïa al municipi es va convertir en un bé extremadament valorat que s’exportava a tota Europa i el centre de producció més important es trobava al barri d’Obradors, ara al seu subsòl.

Els treballs d’aquest camp consisteixen bàsicament en l’excavació d’una part de l’antic barri, però a banda, els i les joves participants comptaran amb formació en matèria arqueològica i d’història de la ceràmica. A més, és una oportunitat per a desenvolupar habilitats comunicatives i de convivència, ja que durant quasi dos setmanes el centre cultural del barri San Francisco serà la seua llar i Manises el seu municipi d’acollida. A més dels treballs, l’equip de coordinació encarregat dels voluntaris i voluntàries ha organitzat diferents activitats lúdiques, com visites a la platja, la piscina o el Museu de Ceràmica de Manises.

Dins de l’estratègia de formació de voluntariat, s’ofereix l’especialització en reconeixement, triada, neteja i catalogació de materials, així com en les fases productives de cada sèrie ceràmica. Les tasques es dirigiran a la selecció de materials per a una exposició a celebrar en el Museu de Ceràmica al 2020. En definitiva, es tracta d’una iniciativa didàctica que permetrà als i les joves conéixer l’àmbit ceràmic d’una manera més propera.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *