Xiquets i xiquetes sahrauís passen l’estiu a Quart de Poblet

Deu xiquets i xiquetes sahrauís passaran els mesos de juliol i agost a Quart de Poblet gràcies a la solidaritat de les famílies que han respost a la crida del programa Vacances en Pau, desenvolupat per l’associació Ajuda als Pobles, amb la col·laboració de l’Ajuntament des de fa ja 23 anys.

L’alcaldessa, Carmen Martínez, i la regidora de Pau i Solidaritat, Lucía Fernández, han saludat als menuts i han agraït especialment la col·laboració de les famílies d’acolliment, durant una recepció celebrada en l’Ajuntament. L’alcaldessa ha subratllat que la solidaritat d’Ajuda als Pobles, presidida por Adolfo Rueda, i de les persones que participen en el programa “ens fan millors com a poble”, alhora que ha animat els xiquets i xiquetes sahrauís a divertir-se i a implicar-se en la vida del municipi.

Vacances en Pau es realitza des dels començaments de l’Associació Ajuda als Pobles en 1995. El projecte té com a fi traure als xiquets i xiquetes, d’entre 7 i 12 anys, d’una situació dura. El sol és fort durant tot l’any, però a l’estiu s’arriben a 50º i 60º de temperatura.

Durant la seua estada a Espanya, se’ls fa revisions mèdiques, que diagnostiquen possibles anomalies per al seu tractament, bé en els campaments o a Espanya, en cas que el diagnostique siga més greu. Pràcticament tots tornen a casa amb els seus problemes de salut solucionats; només es permet perllongar l’estada als qui se’ls detecta alguna dolència de major gravetat que no es pot solucionar en els campaments.

Es pretén també que coneguen una altra realitat, que es nodrisquen de la nostra cultura, el nostre idioma, els nostres costums…, que sàpien i entenguen per ells mateixos que una altra vida és possible, ja que la seua realitat en els campaments té pocs matisos. Para milers de xiquets i xiquetes som l’esperança de dos mesos d’estiu. La volta a casa no els és traumàtica doncs viuen aquesta experiència com unes vacances.

Per a acollir a un d’estos xiquets i xiquetes només es necessita disposició i afecte. Tant Ajuda als Pobles com l’Ajuntament organitzen activitats perquè tots estiguen units i s’integren. L’experiència és enriquidora per a ells però també per a les famílies que els reben.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *