Xirivella comença a abonar les ajudes del programa Xarxa Llibres

L’Ajuntament de Xirivella ha començat a pagar este dimecres les ajudes de Xarxa Llibres. En total es destinen 153.053,18 euros per a pagar la primera fase del programa de gratuïtat de llibres de text en Primària i Secundària.
Un total de 2.153 alumnes de Xirivella s’han beneficiat de l’ajuda, el que representa un 99,3 per cent de les sol·licituds presentades. Només hi ha 14 casos en què s’ha denegat l’ajuda, principalment per no estar empadronat a Xirivella o no cursar ensenyaments obligatoris.
Segons la regidora d’Educació, Encarna Martí, l’aposta en educació és una prioritat per a l’Ajuntament, com ho demostra el pressupost municipal aprovat recentment amb un increment del 64,3 per cent en esta partida. «L’alumnat de Xirivella mereix la major de les atencions perquè són el futur, és la generació que ha de vindre, i per tant cal cuidar-la. Nosaltres entenem l’educació com una inversió de futur i no únicament com una despesa, com altres governs han mantingut», explica la regidora.
Per la seua banda, l’alcalde Michel Montaner destaca que este programa d’ajuda a l’ensenyament ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les diferents administracions implicades. «Este és el camí: Generalitat, Diputacions i Ajuntaments treballant junts per a millorar la qualitat de vida de les persones i en este cas, de l’alumnat que marcarà el nostre futur com a poble».
Les famílies cobren ara fins a 100 euros de subvenció, sempre que no hagen disfrutat dels 30 euros del Bo Llibre municipal, cobrat a l’inici de curs. En este cas, la quantitat màxima és de 70 euros.
El programa Xarxa Llibres contempla una segona fase, de cara al final de curs, que consistirà en la creació física del banc de llibres. Les famílies podran rebre fins a 100 euros més per xiquet o xiqueta en el moment de lliurar els llibres als centres en les condicions que s’establiran. En estos moments s’està a l’espera de l’orde de la Conselleria d’Educació que regularà tot el procés.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *